Ядрените оръжия в повечето случаи могат да унищожат един град,

...
Ядрените оръжия в повечето случаи могат да унищожат един град,
Коментари Харесай

Експерти от Business Insider разчоплиха истинската цел на руските торпеда "Страшния съд"

Ядрените оръжия в повечето случаи могат да унищожат един град, но най-новите руски торпеда ще могат да " сложат край на съществуването на цял континент " твърдят експерти пред американското издание Business Insider.

Изданието подчертава, че истинската цел на руските подводни торпеда " Посейдон ", известни и като " Страшния съд ", чиято мощност е 100 мегатона, е сриването на НАТО.

Експертите обясняват, че Русия ще може да използва " Посейдон " дори в случай на своето пълно унищожение. В тази ситуация САЩ няма да се притекат на помощ например на Естония, която трябва да бъде спасена " от хватката на Москва ", допълва изданието. След това ще се сложи край на съществуването на НАТО като военен съюз, заключили експертите.

Миналата седмица в Русия приключи ключовият етап от изпитанията на " Посейдон ". Руският президент Владимир Путин изрази желание лично да се запознае с хода на работата.

Висши военни в САЩ обаче отричат опасността от най-новите руски оръжия, свързвайки ги преди всичко с руската пропаганда.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР