Южна Америка вече се превърна в епицентър на пандемията на

Южна Америка вече се превърна в епицентър на пандемията на ...

СЗО: Новият епицентър на Covid-19 е Южна Америка.


Южна Америка вече се превърна в епицентър на пандемията на коронавирус,заяви изпълнителният директор за извънредни ситуации на Световната здравна организация (СЗО) д-р Майкъл Райън на ежедневна пресконференция на агенцията.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 8395
Д-р Райън отбеляза, че Бразилия в момента е най-засегната от епидемията и продължи да коментира използването на хидроксихлорохин за лечение на Covid-19 в страната, като заяви: "Настоящите указания за хидроксихлорохин не подкрепят широкото му използване за лечение на Covid-19 до приключване на клиничните изпитания".

Новите случаи на коронавирус в света през последното денонощие надхвърлиха 103 хиляди

Бразилия одобри употребата на хидроксихлорохин - лекарство, което беше многократно похвалено от президента на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския, след като южноамериканската държава се превърна в трета най-тежко засегнатата страна от пандемията.

Броят на регистрираните случаи в Бразилия е непосредствено след тои в САЩ и Русия, Бразилия има над 312 000 регистрирани случаи на заболяването, включително 20 112 смъртни случая. Други южноамерикански държави, силно засегнати от пандемията, включват Перу с над 108 000 случая и Чили с над 61 000 регистрирани случаи на Covid-19.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по темата: Епидемията коронавирус (COVID-19) 8395 Продължава да намалява броят на болните от COVID-19 в реанимация във Франция Продължава да намалява броят на болните от COVID-19 в реанимация във Франция От 8 юни Великобритания въвежда 14-дневна карантина за всички лица, пристигащи от чужбина От 8 юни Великобритания въвежда 14-дневна карантина за всички лица, пристигащи от чужбина Катедралата във Флоренция отново отвори врати Катедралата във Флоренция отново отвори врати
Повече за Коронавирус
corona най-ново: Вижте последните новини лесни стъпки: Как да се предпазим? просто ръководство: Какви са симптомите? eпидемия: Коронавирус в България

Източник: novini.bg