Ще се радвам следващата година марокански вина да се представят

...
Ще се радвам следващата година марокански вина да се представят
Коментари Харесай

Марокански вина ще се представят на ВИНАРИЯ 2020

Ще се радвам следващата година марокански вина да се представят на най-престижна изложба за лозарство и винарство в Източна Европа. Това заяви при посещението си на ВИНАРИЯ 2019 посланикът на Кралство Мароко у нас Н. Пр. г-жа Закия Ел Мидауи. Тя сподели, че е впечатлена от качеството и многообразието на представените в изложението вина.

„ Изключително съм очарована от прекрасната организация на мегафорума за агробизнес, вино, храни и оборудване в Международен панаир Пловдив, от машините за обработка на земеделска продукция, от инсталациите за винопроизводство. Градът на виното е много уютен, а атмосферата в него е прекрасна “, посочи посланикът на Мароко.

В Мароко най-популярният винопроизводителен район е Мекнес, разположен в северната част на страната. Той е известен с типичните сортове Carignan и Cinsault, но на територията му се отглеждат и разновидности на бордо и рона, мускат, совиньон и шардоне.

„ Много се радваме за проявения интерес от страна на Н. Пр. Закия Ел Мидауи и ще задълбочим контактите си с посолството на Мароко, за да направим взаимноизгодно предложение към производители и търговци от африканската държава. По този начин ще се обогати международното участие в АГРА и ВИНАРИЯ, ще дадем възможност благородното състезание между различни продукти, вина, напитки да се допълни с още един сегмент “, коментира главният директор на Международен панаир Пловдив доц. д-р Иван Соколов. Той уточни, че до момента в националния изложбен център са участвали марокански компании от машиностроителния сектор. Знаем, че Мароко е производител на консерви, предпочитани в Западна Европа, а Пловдивският панаир може да ги презентира пред потребителите в Източна Европа, допълни Соколов.

„ Благодарна съм за поканата и на министъра на земеделието Румен Порожанов, който специално ми обърна внимание на авторитета на ВИНАРИЯ и на изключителната възможност в Международен панаир Пловдив да се представят селскостопански продукти, произведени в Мароко “, заяви посланик Ел Мидауи. Тя уточни, че между 17 и 20% от брутния вътрешен продукт на Мароко се формира от аграрния сектор.

За спомен от посещението си в Международен панаир Пловдив г-жа Закия Ел Мидауи си купи две черешови дръвчета и квалитетни български вина. „ Ще посадя дръвчетата в градината на резиденцията и ще се грижа за отглеждането им “, посочи мароканският посланик.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР