Шуменска област излезе от червената и вече е в оранжевата

...
Шуменска област излезе от червената и вече е в оранжевата
Коментари Харесай

Шуменска област излезе от червената зона на заболеваемост от COVID-19

Шуменска област излезе от червената и вече е в оранжевата зона на заболеваемост от COVID-19, след като броя на заразените с вируса падна до 110 на 100 000 души население. Това съобщи на БТА д-р Пепа Калоянова - директор на Регионалната здравна инспекция /РЗИ/.

Новодиагностицирани с коронавирусна инфекция са 37 жители на областта за изминалото денонощие, уточни д-р Калоянова. През изминалата седмица в Шуменско са регистрирани общо 134 случая на остри заразни заболявания, срещу 144 случая за предходната седмица. От тях 44 са случаите на остри респираторни заболявания и грип, срещу 39 за предходната седмица.

От 18 до 24 януари пък са регистрирани 87 случая на коронавирус в областта, срещу 102 през предходната седмица. Това съобщиха от РЗИ на сайта си по-рано днес. В ковид отделенията на МБАЛ - Шумен през изминалата седмица са били настанени между 103 и 115 пациенти. Броят им засега се задържа на около тези нива, въпреки минималното понижение на заразените с коронавирусна инфекция жители на областта, съобщиха от лечебното заведение.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 18898  Фризер за предпазване на имунизациите дойде в Перник Фризер за предпазване на имунизациите дойде в Перник  Меркел прикани за заслужено разпределение на имунизациите против ковид по света Меркел прикани за заслужено разпределение на имунизациите против ковид по света  Румъния отсрочва плануваните имунизации на 35 000 души Румъния отсрочва плануваните имунизации на 35 000 души
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР