Шотландските власти, които досега отказваха да следват карантинните мерки, предприети

...
Шотландските власти, които досега отказваха да следват карантинните мерки, предприети
Коментари Харесай

И Шотландия започна облекчаване на карантинните мерки

Шотландските власти, които досега отказваха да следват карантинните мерки, предприети в Англия от британското правителство, обявиха днес начало на облекчаване на мерките, въведени за борба срещу пандемията от новия коронавирус, предаде БТА, цитирайки АФП.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 8654
Шотландците ще могат да седят на пейки и да се наслаждават на слънцето в парковете, както и да се срещат с лица от друго домакинство, ако спазват дистанция от два метра между отделните хора, обяви първият министър на Шотландия Никола Стърджън. Тя продължава да препоръчва на сънародниците си " да си стоят вкъщи, колкото се може повече. Това, което съобщих днес, са важни стъпки за връщане към някакъв вид нормалност, но те задължително са предпазливи ", подчерта Стърджън.

От днес във Великобритания влиза в сила контактното проследяване и тестване за COVID-19

От понеделник ще могат да отворят магазините за градинарство, а дейността в строителния сектор ще може да бъде възобновена, но търговските обекти, които не предлагат стоки от първа необходимост - кръчми, ресторанти и кафенета, остава затворени. Те обаче ще продават за вкъщи. Преподавателите могат да се върнат на работа в учебните заведения, но те няма да отворят преди 11 август. Въпреки че шотландското правителство не поставя ограничения върху пътуванията през свободното време, неговият категоричен съвет е да не се излиза извън район с радиус от 8 километра. Не искаме да видим тълпи от хора из туристическите места и природните обекти, изтъкна Стърджън.

В Шотландия от новия коронавирус са починали общо 2136 души, а 1238 са били настанени в болница след потвърдена положителна проба или при подозрение за COVID-19. Скоростта на предаване на вируса понастоящем е между 0,7 и 1 на сто. Едновременно с Англия, Шотландия от днес задейства собствена система за проследяване на контактите на заразени с коронавирус лица, за да се ограничи разпространението на заразата.

Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 8654  Урсула фон дер Лайен разкри какъв брой евро ще е належащо за основаването на ваксина против COVID-19 Урсула фон дер Лайен разкри какъв брой евро ще е належащо за основаването на ваксина против COVID-19  Италия ще признава изтекли български персонални документи Италия ще признава изтекли български персонални документи  Директорката на Инфекциозна болница: Няма място за суматоха при втора вълна от COVID-19 Директорката на Инфекциозна болница: Няма място за суматоха при втора вълна от COVID-19
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР