Шестнадесетгодишен ученик е сред деветимата доброволци, пожелали да помагат в

...
Шестнадесетгодишен ученик е сред деветимата доброволци, пожелали да помагат в
Коментари Харесай

16-годишен ученик е сред пожелалите да бъдат доброволци

Шестнадесетгодишен ученик е сред деветимата доброволци, пожелали да помагат в извънредното положение на възрастни хора в Добрич, съобщиха от общината. От кметската управа обясниха, че няма как да включат непълнолетното момче в кампанията, но оценяват жеста му да се присъедини към хуманната мисия.

Засега общината се справя с предоставянето на услуги на най-рисковите групи, а на горещия телефон са се обадили само 12 граждани да поискат помощ, като сред тях е и човек, поставен под карантина, с молба да му бъдат купени лекарства, съобщи заместник-кметът по хуманитарните дейности д-р Емилия Баева.

По думите й Домашният социален патронаж продължава да доставя храна по домовете на 360 души, като им помага и в личната хигиена, заплащането на битови сметки и други. По проекта " Подкрепа в дома " патронажна грижа достига до 158 души и още 128 ще бъдат включени.
По механизма за личната помощ други 160 граждани получават подкрепа, посочи д-р Баева като обобщи, че в извънредното положение рисковите групи са обхванати.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 2399 Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 2399  Педиатър: Никой доктор не съди родители, само че в случай че няма ваксина - нещата са други Педиатър: Никой доктор не съди родители, само че в случай че няма ваксина - нещата са други  Правителството реши по какъв начин да разпредели даренията в битката против COVID-19 Правителството реши по какъв начин да разпредели даренията в битката против COVID-19  Путин подреди военни учения поради ковид Путин подреди военни учения поради ковид
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР