Швеция удължи до 15 юли действието на препоръките да не

...
Швеция удължи до 15 юли действието на препоръките да не
Коментари Харесай

Швеция удължи до юли препоръките да не се пътува в чужбина без наложителна причина

Швеция удължи до 15 юли действието на препоръките да не се пътува в чужбина без наложителна причина, съобщава БТА, като цитира изявление на правителството.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 7907
Препоръките се дължат предимно на " затрудненията и несигурността ", свързани с пътуванията в чужбина, отмяната на полети и мерки като обявеното неотдавна от Великобритания решение да наложи 14-дневна карантина на пътуващите, заяви на пресконференция шведската външна министърка Ан Линде.

Смъртните случаи от COVID-19 във Франция надхвърли 27 000

На жителите на Швеция ще се разрешава да пътуват в страната с автомобил, но не повече от 2 часа, съобщи премиерът Стефан Льовен. Това е малко ограничение спрямо съществуващите мерки.

" Това не означава, че всичко е както обикновено ", подчерта той, като призова за " здрав разум и голяма предпазливост ", каза той.

По време на пътуванията не трябва да се предприемат нови социални контакти или срещи с възрастни хора, които са рискова група, подчерта директорът на шведската Агенция за обществено здравеопазване.

Остават в сила правилата за ресторантите, баровете и кафетата, според които ще бъдат обслужвани само клиенти, седнали на маса. Клиентите трябва да поддържат безопасна дистанция и остава в сила ограничението да не се събират повече от 50 души на едно място. Детските градини и училищата до 9 клас продължават да работят. Учениците от по-горните класове и студентите преминаха на дистанционно обучение.

Към днешна дата в Швеция са регистрирани 27 909 случая на заразяване с коронавируса и 3460 смъртни случая.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 7907  Смъртните случаи от COVID-19 във Франция надвиши 27 000 Смъртните случаи от COVID-19 във Франция надвиши 27 000  Ново решение: Данните за ковид ще се оповестяват единствено един път Ново решение: Данните за ковид ще се оповестяват единствено един път  СЗО: За да разберем по какъв начин COVID-19 завладя човечеството е от основно значение да научим по какъв начин е зародил той СЗО: За да разберем по какъв начин COVID-19 завладя човечеството е от основно значение да научим по какъв начин е зародил той
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР