Швеция не е регистрирала нито един смъртен случай на заразен

...
Швеция не е регистрирала нито един смъртен случай на заразен
Коментари Харесай

Нито един смъртен случай на заразен с коронавирус през последните 24 часа в Швеция

Швеция не е регистрирала нито един смъртен случай на заразен с коронавирус през последните 24 часа. Това се случва за пръв път от 13 май, съобщиха здравните власти, но през уикендите обикновено има забавяне в съобщаването на данни за заразените и починалите, предаде Ройтерс.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 8747
Либералният подход на Швеция в борбата с вируса, основаващ се главно на доброволно социално дистанциране и спазване на хигиена, бе разкритикуван от някои като опасен експеримент, но неотдавна бе приветстван от Световната здравна организация като бъдещ модел за борба с пандемии.

Миналата седмица Швеция имаше най-големия брой смъртни случаи от COVID-19 в Европа на човек от населението за седемдневен период. През предишни уикенди в страната имаше минимално увеличение на смъртните случаи, но то се компенсираше с драстично нарастване през следващите дни, каза говорител на Агенцията за обществено здраве. Общо заразените в скандинавската страна са 37 500, а смъртните случаи 4395.

Опозицията в Швеция поиска създаване на комисия, която да разследва как се е справила страната с COVID-19

Само пет смъртни случая бяха регистрирани в Нидерландия за последното денонощие, съобщи Националният институт за здравеопазване и околна среда, предаде БТА, цитирайки ТАСС. Това е най-малкият брой починали в страната за последните два и половина месеца. През последните 24 часа са регистрирани нови 185 случая на зараза. От 27 февруари, когато бе регистриран първият заразен, общият брой на инфекциите в Нидерландия е 46 442, починалите - 5956.

Огнище на коронавирус в кланица в Нидерландия

Броят на заразените в Португалия нарасна за денонощие с 297 до общо 32 500, съобщиха днес здравните власти. Четиринайсет са новите смъртни случаи, а от началото на епидемията те са 1410. Оздравели са над 19 400 пациенти.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 8747  Близо 160 души са под карантина в Германия след присъединяване в неразрешени прояви Близо 160 души са под карантина в Германия след присъединяване в неразрешени прояви  Д-р Симидчиев: Вирусът ни пощади, само че животът в никакъв случай няма да бъде като този преди Д-р Симидчиев: Вирусът ни пощади, само че животът в никакъв случай няма да бъде като този преди  Д-р Николай Велинов: Единственото, което оказва помощ против ковид е дистанцията Д-р Николай Велинов: Единственото, което оказва помощ против ковид е дистанцията
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР