Чехия регистрира рекордните 16 939 нови заразявания с КОВИД-19 през

...
Чехия регистрира рекордните 16 939 нови заразявания с КОВИД-19 през
Коментари Харесай

Чехия регистрира рекорден брой на новозаразени с COVID-19

Чехия регистрира рекордните 16 939 нови заразявания с КОВИД-19 през последното денонощие, заяви днес здравното министерство, цитирано от Ройтерс.

Досега 10,7-милионната страна е отчела общо 718 661 случая и е на едно от първите места в Европа по брой заразявания като съотношение към населението.

Броят на починалите се е увеличил със 151 души и вече е 11 580.

Чехия леко разхлаби ограниченията за бизнеса след предишния пик на случаите и хоспитализациите през ноември, но този месец трябваше отново да ги затегне.

От неделя е в сила полицейски час от 21 ч., а магазините, които не са от първостепенно значение, бяха затворени. Очаква се училищата да отворят отново след коледната ваканция следващата седмица само за учениците от първи до трети клас.

Здравното министерство нареди вчера болниците да спрат да приемат пациенти за планови процедури и да увеличат капацитета за заразени с коронавирус, включително интензивната помощ.

Министерството съобщи, че броят на хората с КОВИД-19 в болниците е бил 5893 към вчерашна дата, включително 845 в интензивни отделения.

Това все още е под върховото ниво от 8164 хоспитализирани през ноември, но бройката се е увеличила с една пета за последната седмица.

Правителството очаква още хоспитализации, тъй като състоянието на пациентите често се влошава със забавяне след даването на положителна проба при тестването.

ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 17630  Доц. Кунчев: Тези, които приказват против имунизациите, изричат лъжи

Доц. Кунчев: Тези, които приказват против имунизациите, изричат лъжи  Как се усеща една стара здравна сестра след имунизация против COVID-19?

Как се усеща една стара здравна сестра след имунизация против COVID-19?  Борисов признателен на лекарите: Нека тази болна година да я изпратим с повече оптимизъм

Борисов признателен на лекарите: Нека тази болна година да я изпратим с повече оптимизъм
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР