Чехия регистрира за денонощие 210 новозаразени с коронавируса, което надхвърля

...
Чехия регистрира за денонощие 210 новозаразени с коронавируса, което надхвърля
Коментари Харесай

Броят на заразените с коронавирус в Чехия надхвърли 17 хиляди

Чехия регистрира за денонощие 210 новозаразени с коронавируса, което надхвърля повече от два пъти показателя от предишния ден, когато бяха отчетени 102 нови случая. Така от началото на епидемията в страната на 1 март досега общият брой на заразените достигна 17 008 души, съобщи днес здравното министерство, цитирано от ТАСС.

Към момента в Чехия има най-много активни случаи с Ковид-19 от началото на епидемията в страната - 4914 души.

Повечето от тях са под карантина по домовете си. Настанените в болници с усложнения са 94, 19 от тях са в тежко състояние.
През последните пет месеца от Ковид-19 в страната са починали 386 души, а 11 798 са излекувани.

Най-тежка остава епидемичната обстановка в Прага и в Моравско-Силезийската област в североизточната част на страната. Кметът на чешката столица Зденек Хржиб заяви, че в близко време в града може да бъде върнато изискването за носене на предпазни маски в затворени обществени места и в наземния обществен транспорт. В момента има такова изискване за пътниците в пражкото метро.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 11164
Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 11164  СЗО: Имало е медиатор при предаването на COVID-19? СЗО: Имало е медиатор при предаването на COVID-19?  Здравният министър разкри ще има ли ново стягане на ограниченията против COVID-19 Здравният министър разкри ще има ли ново стягане на ограниченията против COVID-19  Жители на Несебър ще излязат на митинг против предлагането в локален хотел да бъдат настанявани туристи с ковид Жители на Несебър ще излязат на митинг против предлагането в локален хотел да бъдат настанявани туристи с ковид
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР