Чехите днес отново се върнаха в ресторантите, а децата в

...
Чехите днес отново се върнаха в ресторантите, а децата в
Коментари Харесай

Чехия отмени последните ограничения, свързани с коронавируса

Чехите днес отново се върнаха в ресторантите, а децата в училищата след вдигането и на последните ограничения, наложени заради коронавирусната епидемия, предаде Ройтерс.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 8501
Бизнесът в страната рестартира още на 20 април, но в последните две седмици се появиха две нови огнища на зараза, едното от които във въглищна мина, където бяха заразени 221 служители.

В Чехия има общо 9000 случая на зараза, като две трети от заразените са се възстановили. Починалите са 315. Властите твърдят, че епидемията е под контрол.

От днес чехите ще трябва да носят маски само в обществения транспорт или в затворените пространства. Някои хора обаче казват, че ще продължат да покриват устата и носа си, " тъй като с вируса нещата не са приключили, въпреки че без маска е определено по-добре ".

Хотелите и други квартири в Чехия са отворени, но туристите в Прага са все още малко. Отворени са и други обекти, свързани със сектора на услугите. Децата започнаха да се връщат в началните училища, но на доброволна основа.

В страната бяха облекчени и ограниченията за събиране на много хора на едно място и от 8 юни ще бъде разрешено събирането на 500 души, а две седмици по-късно на 1000 души. Това ще позволи и подновяването на футболните мачове пред известен брой зрители, допълва БТА.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 8501  Финландското държавно управление ще похарчи 100 милиона евро в битката с COVID-19 Финландското държавно управление ще похарчи 100 милиона евро в битката с COVID-19  В Дания разрешиха на трансгранични любовни двойки да се виждат В Дания разрешиха на трансгранични любовни двойки да се виждат  Броят на умрелите от COVID-19 в Швеция надвиши 4000 Броят на умрелите от COVID-19 в Швеция надвиши 4000
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР