Четирима се сдобиха с обвинения от Софийска районна прокуратура заради

...
Четирима се сдобиха с обвинения от Софийска районна прокуратура заради
Коментари Харесай

Наско Дългия и още трима с обвинения за кражбата на картините на Майстора

Четирима се сдобиха с обвинения от Софийска районна прокуратура заради кражбата на картини на Владимир Димитров – Майстора, Димитър Киров – Ди Киро, Вили Николов и други български художници от къща в София. Междувременно стана ясно, че и последната картина на Майстора е открита.

Според обвинението В. Христов в съучастие с А. Антонов са проникнали в имота и са откраднали 15 картини, сабя с ножница, цигулка в калъф и пишеща машина. Прокуратурата добавя, че Христов има криминално минало и е лежал в затвора. На двамата мъже е наложена мярка за неотклонение „ Задържане под стража “ за срок до 72 часа. За това престъпление се предвижда наказание „ лишаване от свобода “ от три до петнадесет години.

С обвинение се сдоби и Атанас Йончев – Наско Дългия, който е купил картините от двамата крадци. Пред него те твърдели, че намерили ценните картини на изоставен таван и взели близо 3000 лева за цялата колекция. Той е с мярка за неотклонение „ Парична гаранция “ в размер на 5000 лв. и го грози наказание „ лишаване от свобода “ от една до шест години.

Заради съдействие при продажбата на крадените платна, с обвинение се сдоби и Б. Найденов, той също излезе от ареста срещу „ Парична гаранция “ в размер на 5000 лв.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР