Черногорският премиер Душко Маркович обяви днес, че страната е свободна

...
Черногорският премиер Душко Маркович обяви днес, че страната е свободна
Коментари Харесай

Душко Маркович: Черна гора е първата свободна от коронавируса страна

Черногорският премиер Душко Маркович обяви днес, че страната е свободна от коронавирус, което е жизненоважно за нейната туристическа индустрия, предаде Ройтерс.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 8510
Шейсет и девет дни след като страната съобщи за първия заразен с новия коронавирус, днес тя отчете 20 дни без новозаразени. В страната бяха регистрирани общо 324 случая, от които 9 с летален изход.

" Битката с вируса беше спечелена и Черна гора сега е първата свободна от коронавирус страна в Европа ", каза премиерът на пресконференция, която започна, като свали маската от лицето си.

В началото на март Черна гора с население 620 000 души, която е зависима от приходите си от туризъм по Адриатическото крайбрежие, затвори границите, летищата и пристанищата си, затвори училищата и забрани публичните събирания, за да спре разпространението на вируса.

Черна гора: Всички болни от COVID-19 в страната са излекувани

От 30 март започна постепенно разхлабване на ограничителните мерки.

Маркович каза, че Черна гора ще отвори отново границите си за граждани на страни, в които има по-малко от 25 заразени на 100 000 души от населението, включително Хърватия, Албания, Словения, Германия и Гърция.

За да спре разпространението на вируса, Черна гора публикува и списъци с имената на хората в самоизолация, което предизвика критики от правозащитни организации.

Освен това властите глобиха стотици хора за неспазване на ограничителните мерки, допълва БТА.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 8510  СЗО прекратява клиничните тествания с хидроксихлорохин при пациенти с COVID-19 СЗО прекратява клиничните тествания с хидроксихлорохин при пациенти с COVID-19  Нови 4 инфектирани с ковид и 1 смъртен случай в Гърция Нови 4 инфектирани с ковид и 1 смъртен случай в Гърция  92 умряли от COVID-19 в Италия за последните 24 часа 92 умряли от COVID-19 в Италия за последните 24 часа
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР