Частна болница стана за пример за битката на годината. Често

...
Частна болница стана за пример за битката на годината. Често
Коментари Харесай

Спасени пациенти разказват за битката с COVID-19

Частна болница стана за пример за битката на годината. Често се коментира, че частните лечебни заведения са длъжници на всички, борещи се с COVID-19.

Най-голямата частна болница в Северна България от два месеца вече спокойно може да се каже, че е COVID-болница, съобщава Нова телевизия.

Решението на ръководство и лекари е да обособят и най-голямата реанимация, приемаща пациенти от Варна до Видин. В резултат бяха спасени десетки пациенти от най-рисковите групи.

Мариана Миткова и Любка Стоилкова пребориха COVID-19, след като прекараха по 15 дни в реанимация. И двете жени са в рискова група с придружаващи заболявания.

" Имах чувството, че дробът ми излиза, че нямам въздух. Лягах по корем ", споделя Мариана.

" Когато излязох от реанимация се обадих на близките си, които не бях чувала от 15 дни. Не знаех какво се случва. Бях щастлива, че разговарям с тях. Беше много страшно ", казва през сълзи Стоилкова.

Тя казва, че я е било страх да махне маската, за да опита да диша сама.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 17425  Десислава Атанасова: Благодарение на имунизациите не умират деца, не ме интересува какво написа на хладилника, който ще ми докара препарата Десислава Атанасова: Благодарение на имунизациите не умират деца, не ме интересува какво написа на хладилника, който ще ми докара препарата  200 медици ще бъдат първите имунизирани в Русенско 200 медици ще бъдат първите имунизирани в Русенско  Папа Франциск разгласи година на фамилията Папа Франциск разгласи година на фамилията
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР