Цената на тока на свободния пазар се договаря между браншовете

...
Цената на тока на свободния пазар се договаря между браншовете
Коментари Харесай

Още производители бият тревога за увеличението на цените на хранителните стоки

Цената на тока на свободния пазар се договаря между браншовете и фирмите. Има повишение, но то е само 6%. Електроенергията не е 100% от всички разходи, в нашия сектор е 10% от производството. Това заяви Димитър Зоров, председател на Асоциацията на млекопреработвателите в сутрешния блок на БНТ.

" Постоянно вдигаме заплати - средната заплата в нашия бранш е 800 лева. Потребителите трябва да подкрепят българското производство на месо и мляко и да купуват качествени български стоки. Така парите им отиват ще отиват в българската икономика. Всеки мисли за по-евтиното, но не и за качеството на стоката ", каза още Зоров.

" Производителите поемат цялата тежест. Постепенно се вдигат цените на водата, тока, заплатите и осигуровките - тогава увеличенията не са въпрос на няколко лева, а засягат цялостното ни производство. Всичко по-малко се отразява доста накрая. Увеличение на цената на хляба ще има през пролетта ", допълни по темата Димитър Бакалов, хлебоприозводител.

" Проблемът на България са ниските доходи, липсата на кадри и неправилната търговия. Само в България веригите не " играят " по европейските правила. Цените на месото няма да се увеличат, поне не и до Нова Година ", завърши Вихрен Димитров, месопроизводител.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР