Целта на изплащането на компенсации по схемата 60/40 е да

...
Целта на изплащането на компенсации по схемата 60/40 е да
Коментари Харесай

Икономист: С мярката 60/40 се подкрепят заетостта и жизнения бизнес

Целта на изплащането на компенсации по схемата 60/40 е да се запази заетостта при жизнени и работещи фирми. Това каза в предаването " Плюс-минус " по Нова телевизия икономистът Лъчезар Богданов.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 3248
Такива мерки бяха използвани в много европейски страни. Подобен подход бе е използван и през предишната глобална криза през 2009 година, добави той.

Обявиха кои сектори получават компенсации по схемата 60/40

Философията на такива мерки е: ако допуснем, че ще има краткосрочен шок, който не е могъл да бъде предвиден от работодателите, да се подкрепят тези предприемачи, които принципно са здрави и жизнени, имат добри пазари, но този шок ги удря непропорционално и много тежко. В кратък срок от време по този начин се подкрепя заетостта. Алтернативата е бизнесът да фалира или да уволни всички работници, поясни експертът.

Още подробности как да вземете помощ от държавата

Тези, които така или иначе са имали проблеми, тази мярка няма да ги спаси. Тя не е някакъв кешов механизъм за всеки работодател, който има разминаване между приходи и разходи. Целта на мярката не е насочена да покрие този кешов дефицит. Мярката не е насочена към пълно покриване на загубите, посочи Лъчезар Богданов.

Основната идея на мярката 60/40 е да няма много хора, които да губят дохода си, за да няма верижни ликвидни затруднения и хората по веригата да спрат плащанията, каза още Лъчезар Богданов.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 3248  Три респиратора ще бъдат закупени с част от даренията посредством SMS Три респиратора ще бъдат закупени с част от даренията посредством SMS  Над 150 позвънявания дневно с въпроси за PCR тестванията за ковид в „ Софиямед “ Над 150 позвънявания дневно с въпроси за PCR тестванията за ковид в „ Софиямед “  Община Ловеч стяга контрола по съблюдаване на ограниченията против ковид Община Ловеч стяга контрола по съблюдаване на ограниченията против ковид
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР