Хиляди федерални полицаи ще бъдат разположени из Германия от понеделник,

Хиляди федерални полицаи ще бъдат разположени из Германия от понеделник, ...

Хиляди полицаи ще следят за спазването на мерките в Германия.


Хиляди федерални полицаи ще бъдат разположени из Германия от понеделник, за да следят за спазването на строгите противоепидемични мерки, съобщи днес вътрешният министър Хорст Зеехофер, цитиран от Ройтерс.

В сряда канцлерът Ангела Меркел се споразумя с министър-председателите на провинциите за едномесечно затваряне, което включва барове, ресторанти, фитнес зали и театри. Целта на мярката е да бъде ограничен големият прираст от нови случаи с коронавирус.

По думите на Зеехофер проверките за спазване на правилата ще бъдат определящи за успеха на новите мерки.

В координация с провинциите федералната полиция ще разположи хиляди служители, каза той и уточни, че федералните полицаи ще действат първо в големите населени места и в тежко засегнатите от заразата региони.

Засилените проверки може да бъдат посрещнати с недоволство в страната, която пази спомена за наблюдението от страна на държавните органи по времето на комунистическия режим в бившата ГДР и по времето на нацисткия режим. Властите в западния град Есен бяха критикувани от опозицията заради опита им да вербуват хората да докладват онлайн за нарушения на свои съграждани, отбелязва БТА.

В Германия отговорността за опазване общественият ред се носи предимно от полицейските служби в провинциите. Наброяващите около 40 хиляди федерални полицаи отговарят за сигурността на държавните граници, но при нужда могат да подпомагат провинциалните си колеги.
Всичко по темата: Епидемията коронавирус (COVID-19) 14117 Италия отчете близо 27 хил. случая на коронавирус за денонощие Италия отчете близо 27 хил. случая на коронавирус за денонощие Лекарите от "Света Анна" отново призоваха за солидарност в борбата срещу COVID-19 Лекарите от "Света Анна" отново призоваха за солидарност в борбата срещу COVID-19 Започна участието на Бойко Борисов във видеоконференцията на Европейския съвет Започна участието на Бойко Борисов във видеоконференцията на Европейския съвет
Повече за Коронавирус
corona най-ново: лесни стъпки: просто ръководство: eпидемия:

Източник: novini.bg