Хиляди федерални полицаи ще бъдат разположени из Германия от понеделник,

...
Хиляди федерални полицаи ще бъдат разположени из Германия от понеделник,
Коментари Харесай

Хиляди полицаи ще следят за спазването на мерките в Германия

Хиляди федерални полицаи ще бъдат разположени из Германия от понеделник, за да следят за спазването на строгите противоепидемични мерки, съобщи днес вътрешният министър Хорст Зеехофер, цитиран от Ройтерс.

В сряда канцлерът Ангела Меркел се споразумя с министър-председателите на провинциите за едномесечно затваряне, което включва барове, ресторанти, фитнес зали и театри. Целта на мярката е да бъде ограничен големият прираст от нови случаи с коронавирус.

По думите на Зеехофер проверките за спазване на правилата ще бъдат определящи за успеха на новите мерки.

В координация с провинциите федералната полиция ще разположи хиляди служители, каза той и уточни, че федералните полицаи ще действат първо в големите населени места и в тежко засегнатите от заразата региони.

Засилените проверки може да бъдат посрещнати с недоволство в страната, която пази спомена за наблюдението от страна на държавните органи по времето на комунистическия режим в бившата ГДР и по времето на нацисткия режим. Властите в западния град Есен бяха критикувани от опозицията заради опита им да вербуват хората да докладват онлайн за нарушения на свои съграждани, отбелязва БТА.

В Германия отговорността за опазване общественият ред се носи предимно от полицейските служби в провинциите. Наброяващите около 40 хиляди федерални полицаи отговарят за сигурността на държавните граници, но при нужда могат да подпомагат провинциалните си колеги.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 14117  Италия регистрира близо 27 хиляди случая на ковид за денонощие Италия регистрира близо 27 хиляди случая на ковид за денонощие  Лекарите от Лекарите от " Света Анна " още веднъж приканиха за взаимност в битката против COVID-19  Започна присъединяване на Бойко Борисов във видеоконференцията на Европейския съвет Започна присъединяване на Бойко Борисов във видеоконференцията на Европейския съвет
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР