Хаос с електронните фишове. Системата на КАТ не позволява да

...
Хаос с електронните фишове. Системата на КАТ не позволява да
Коментари Харесай

Хаос с електронните фишове

Хаос с електронните фишове. Системата на КАТ не позволява да проверяваме за неполучени глоби. Пристигнаха сигнали обаче, че сайтът на МВР показва само вече връчените наказания, но не и тези, за които не знаем, предава Нова тв.

От министерството обясняват, че по закон електронните фишове влизат в сила, чак след като бъдат връчени лично и затова не излизат на сайта.

" Това е направено, понеже има в самото законодателство давностни срокове. Лицата, когато разберат, че са извършили нарушения, започват да предприемат действия по така нареченото укриване от връчване на тези електронни фишове и естествено ние не можем да стигнем до ефективност на тези наказания ", коментира инспекторът от отдел Пътна полиция при ГДНП Станислав Илиев.

Юристи обаче виждат проблем.

" Абсолютната давност в административно-наказателното производство е четири години и половина от извършване на нарушението. 4,5 години по-късно е изтекла абсолютна давност и в този случай гражданинът е добре да обжалва електронния фиш или наказателното постановление пред съда с този аргумент ", заяви адвокат Елмира Исмаил.

От МВР съобщават още, че ако ви спрат и имате неплатена глоба, за която не знаете, актът ще ви бъде връчен на място. Общо през 2018 г., заради санкции, са отнети 25 000 шофьорски книжки.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР