Фризерът, в който ще се съхраняват ваксините срещу коронавирус, е

...
Фризерът, в който ще се съхраняват ваксините срещу коронавирус, е
Коментари Харесай

Фризер за съхранение на ваксините пристигна в Перник

Фризерът, в който ще се съхраняват ваксините срещу коронавирус, е пристигнал в Перник, съобщи пресцентърът на областната администрация. Съоръжението е монтирано в специално помещение с контролен достъп в Регионалната здравна инспекция.

В хладилната инсталация ще се държат флаконите за цялата област. Фризерът поддържа до минус 70 градуса температура. В него могат да се съхраняват до 30 000 дози в продължение на 6 месеца, уточнява пресцентърът.

Областният управител Емил Костадинов е инспектирал организацията на здравната институция. Към хладилника ще бъде монтиран допълнителен генератор, ще има 24- часов контрол върху температурата на съоръжението.

В сградата на РЗИ функционира и имунизационен кабинет. Помещенията са обособени на гърба на здравната инспекция, за да се гарантира противоепидемичен режим. Кабинетът има пълно оборудване и всички условия за имунизация. Той ще работи постоянно, при необходимост и 24 часа. Обособени са места за почивка и за попълване на декларации. Монтирани са специални табели за упътване на жителите на региона.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 18897  Меркел прикани за заслужено разпределение на имунизациите против ковид по света Меркел прикани за заслужено разпределение на имунизациите против ковид по света  Румъния отсрочва плануваните имунизации на 35 000 души Румъния отсрочва плануваните имунизации на 35 000 души  БХРА: Изплащат всички обезщетения на бизнеса до края на януари БХРА: Изплащат всички обезщетения на бизнеса до края на януари
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР