Френският 71-годишен приключенец Жан-Жак Савен възнамерява да прекоси Атлантическия океан

...
Френският 71-годишен приключенец Жан-Жак Савен възнамерява да прекоси Атлантическия океан
Коментари Харесай

Старец измисли най-невероятният начин за преплуване на Атлантика

Френският 71-годишен приключенец Жан-Жак Савен възнамерява да прекоси Атлантическия океан с помощта на бъчва, която ще бъде носена единствено от морските течения, предава Франс прес.
Савен майстори оранжевия си плавателен съд под формата на каца но с външни белези на космическите капсули, които сме виждали да се приводняват в океана с парашути. Ексцентрикът подготвя експедициите си в малкото пристанище Арес в западната част на Франция. Капсулата на французина е подсилена с епоксидна смола и е дълга три метра при широчина 2.10 метра. Брутната й маса е 450 килограма
Вътре е обособено пространство за живеене с площ от 6 квадратни метра. Тук има кушетка, малка кухничка, бюро отрупано с географски карти и килер за провизии. На пода се намира " естественият телевизор " на мореплавателя - стъклена преграда, през която могат да се видят рибните пасажи.
Савен е бивш военен, парашутист, изпълнявал мисии в Африка. На Черния континент той е работил също като частен пилот и рейнджър в национален парк. Ексцентрикът смята да популяризира новия начин на плаване, като се остави на прищевките на морските течения, без да има какъвто и да е начин да им се противопостави. Към 20 декември жилавият приключенец възнамерява да " вдигне котва " от Канарските острови и да прекоси за три месеца Атлантика. Той не знае къде точно ще го отведат теченията, но това ще бъде някъде между Гваделупа и Барбадос.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР