Фондация „Докосни щастието“ е сбъднатата мечта на нейния основател и

...
Фондация „Докосни щастието“ е сбъднатата мечта на нейния основател и
Коментари Харесай

„Непознатият герой“ от наводнението в Бургаско ще помага на нуждаещи се да докосват щастието

Фондация „ Докосни щастието “ е сбъднатата мечта на нейния основател и председател г-жа Теодора Игнатова. Тя създава ”Touch happiness foundation” в гр. Лубумбаши, Демократична Република Конго, където е почетен консул на Република България.

Днес фондацията увеличава влиянието и целите си в България. Основните й дейности у нас са свързани с превенция, здравеопазване и образование. Защото единствено чрез знание можем да вървим напред и само жаждата за образование е пътят, по който можем да тръгнем, за да се докоснем до щастието.
Чрез благотворителната организация стотици жени от Враца имаха възможност да бъдат прегледани от водещия европейски гинеколог д-р Дионисиа Куцюруба, таланти в неравностойно положение получиха подкрепа, организирани бяха спортни прояви и откровени разговори с младежи за вредата от наркотиците.

От миналата седмица член на УС на “Докосни щастието” е и Пламен Карашев. През 2017 година медиите го нарекоха ”непознатия герой” след като дни и нощи самоотвержено помагаше като доброволец на пострадалите от наводненията, които потопиха бургаското село Ливада. Помощта, оказана на пострадалите от Пламен след страшното бедствие, трогна хиляди хора в страната. Собственикът на автосервиз в Бургас заряза бизнеса си, организира приятели и успя да увлече стотици хора да помогнат, ако не с труд, то с покъщнина, строителни материали и пари за хората останали без дом след потопа.

За постъпката си Карашев оглави Категория " Смело сърце " в класацията на Българското национално " Дарик " радио за " Мъж на годината ". Бе номиниран и за Бург на годината в родния си град. Пламен доказа, че когато сме заедно, обединени от една кауза, можем да изкачим и най-недосъпните върхове, да променим света.

Ето какво каза г-жа Теодора Игнатова, председател на фондация ”Докосни щастието”: ”Ние вярваме в каузи, за нас водещата сила са хората, които са готови да влязат в битка в името на щастието, затова е голяма привилегия и чест, че именно Пламен Карашев прегърна идеята ни и стана част от нашата фондация. Той е боец и ние сме сигурни, че със смел българин като него ще постигнем целите си. Ние вярваме, можем и го правим”.

През последните години дейностите на Фондацията се подкрепят от различни частни фирми и неправителствени организации, които прегръщат каузата и заедно помагат. Присъединиха се и много доброволци.



Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР