Финансиращото дружество „Агрион Финанс“ отчита сериозен ръст на исканията за

...
Финансиращото дружество „Агрион Финанс“ отчита сериозен ръст на исканията за
Коментари Харесай

Глад за кредити сред земеделските производители

Финансиращото дружество „ Агрион Финанс “ отчита сериозен ръст на исканията за отпускане на кредити в края на годината. Компанията е специализирана във финансирането на земеделски производители и предлага изгодно финансиране по облекчена процедура и съкратени срокове. Дружеството, което е сред най-активните на пазара на земеделски кредити, разработи специализирани финансови продукти, които изцяло отговарят на нуждите на агробизнеса. От услугите на финансиращата компания все по-често се възползват фермери, които нямат дълга кредитна история и достъп до банково кредитиране и начинаещи земеделци.

„ Агрион Финанс “ предлага на пазара стандартни ипотечни кредити, кредити за оборотни средства и лизинг на земя. Информация за пълните условия на финансирането, което предлага „ Агрион Финанс “ може да бъде намерена на сайта на компанията на адрес https://www.agrion.bg/bg/finance/.

„ Предлаганите от Агрион финансови продукти са разработени така, че да подпомагат дейността както на големите земеделски производители, така и на малките фермери “, съобщиха от ръководството на компанията. Дружеството не поставя ограничения за сектора, в който работи земеделският производител. От „ Агрион Финанс “ поясниха, че няма таван за финансирането, като се прилага индивидуален лимит за всеки кредитоискател, в зависимост от специфичните му нужди.

Едно от най-сериозните предимства на компанията е, че предлага до 100% финансиране на сделката при лизинг на земеделска земя. Оценката за имота се прави от експертите на „ Агрион “ и е абсолютно безплатна за земеделските производители. Ако тя съвпада с цената на парцела, фермерът не дължи първоначална вноска, а директно започва да погасява лизингови вноски. Така на практика земеделецът може да започне да си плаща лизинговите вноски, без да влага собствени средства като самоучастие.

При стандартните ипотечни кредити минималният размер на кредита е 10 хил. лв. а срокът за погасяване е до 15 години. „ Агрион Финанс “ гарантира прозрачна лихва за целия период, а парите могат да бъдат използвани с цел инвестиции, покупка на земя, други капиталови разходи и пр. За регистрираните земеделски производители и юридическите лица не се изисква кредитна история на кредитополучателя и подробен бизнес план, каквито са задължителните условия на другите кредитни институции. „ Агрион “ не събира такси за разглеждане на документи и за ангажимент. За обезпечение се приема земеделска земя или друг недвижим имот, като оценката на земята се извършва от висококвалифицираните експерти на компанията и е абсолютно безплатна за кредитополучателя.

Подобни са условията и на специализирания кредит за оборотни средства, който е сред най-популярните в страната. Той е с гратисен период от 12 месеца, като обезпечението е земеделска земя. Парите могат да бъдат използвани за покриване на текущи разходи като покупка на семена, торове, препарати горива и др. Не се събират такси за кандидатстване и разглеждане на документи, не се изискват допълнителни застраховки в полза на кредитодателя, няма и изискване за поръчители или съдлъжници. Компанията предлага и безплатен онлайн достъп за проследяване на параметрите на кредита. Облекчение е и безплатното известяване за дължимите плащания.

„ Целта ни е максимално да облекчим малките и средни производители и собствениците на земя, които често са лишени от финансиране “, казаха от „ Агрион Финанс “. Улесненият достъп до кредитиране позволява на земеделските стопани да бъдат много по- гъвкави и конкурентноспособни на пазара, категорични са експертите в агросектора.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР