Учителите с положителни тестове за COVID-19 са заразени преди началото

...
Учителите с положителни тестове за COVID-19 са заразени преди началото
Коментари Харесай

Експерти: COVID-19 в училищата няма, всички случаи са внесени

Учителите с положителни тестове за COVID-19 са заразени преди началото на учебната година. Така че това е съвпадение и не мисля, че има някакъв бум сред преподавателите, заяви в студиото на Денят започва по БНТ д-р Георги Миндов - председател на Дружеството на софийските общопрактикуващи лекари.

Заедно с д-р Ирина Гайтаневска - началник на отдел " Епидемиология и контрол на заразните болести " в РЗИ-София, той коментира нарастващия брой заразени с коронавирус в училищата още в първите дни на учебната година.

" Мерките се спазват според указанията на здравните власти. Учителите са започнали да посещават училище от 1 септември и са контактували повече с колегите си, а не с ученици. Не можем да смятаме, че има епидемичният процес има връзка с децата ", добави д-р Миндов.

Д-р Гайтаневска беше категорична, че ежедневен контрол над ситуацията има.

" Броят на случаите не е толкова много за територията на град София. Можем да кажем на базата на наблюденията ни от изтеклата седмица, че това са внесени случаи. Не можем да говорим на този етап за разпространение вътре в самите училища или класове ", отбеляза тя.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 12379  Проф. доктор Тодор Кантарджиев предвижда дали COVID-19 отново ще наложи всеобща изолираност Проф. доктор Тодор Кантарджиев предвижда дали COVID-19 отново ще наложи всеобща изолираност  Проф. Витанов: Лошият вид за септември месец е положителният вид за октомври Проф. Витанов: Лошият вид за септември месец е положителният вид за октомври  Неучебен ден в 107-мо учебно заведение в София поради COVID-19 Неучебен ден в 107-мо учебно заведение в София поради COVID-19
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР