Учени смятат, че кръвният протеин феритин, който се активизира, за

...
Учени смятат, че кръвният протеин феритин, който се активизира, за
Коментари Харесай

Израелски имунолог дава обяснение за високата смъртност от коронавируса

Учени смятат, че кръвният протеин феритин, който се активизира, за да блокира вирусите и бактериите в организма, при зараза с коронавирус произвежда толкова голямо количество защитни клетки, че може да предизвика смърт, съобщи ТАСС.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 4849
У около 50 на сто от починалите от заразата се забелязва високо ниво на феритин, съобщи специалистът по имунология, почетният професор на университета на Тел Авив Йехуда Шенфелд. Той участва в онлайн - конференция, организирана от Санктпетербургския държавен университет.

Имунолог: При пандемия е необходим единен алгоритъм, а не разнопосочни решения

Феритинът е кръвен протеин, който играе важна роля в преноса на желязо в организма. Неотдавна международна група учени установи, че феритинът активира клетки, които защитават организма - цитокини. В неголямо количество те пазят организма от вируси и бактерии.

" Но ако те секретират в големи количества, това води до колапс. Наричаме това явление цитокинова буря. То може да доведе до смърт при петдесет на сто от пациентите. И изследвания, публикувани в Китай, Италия и САЩ показват, че у тези пациенти има високо ниво на феритин. Тоест това може да е диагностичен параметър. И трябва да разберем, че е нужно да се борим срещу високите нива на феритин ", каза Шенфелд.

Имунолог: Внимавайте с кутиите от готова храна

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 4849  Стотици арестувани в Турция за далавера в разгара на ковид Стотици арестувани в Турция за далавера в разгара на ковид  Ръст на инфектираните и умрелите от COVID-19 в Нидерландия и Швейцария Ръст на инфектираните и умрелите от COVID-19 в Нидерландия и Швейцария  Съединени американски щати основават икономическа работна група за ковид Съединени американски щати основават икономическа работна група за ковид
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР