Учени от университета в китайския град Ланчжоу са установили, че

...
Учени от университета в китайския град Ланчжоу са установили, че
Коментари Харесай

Китайски учени излагат хипотеза за връзка между климата и коронавируса

Учени от университета в китайския град Ланчжоу са установили, че повече от половината случаи на зараза с новия коронавирус в света са станали в региони със средна температура от 5 до 15 градуса по Целзий, съобщи днес агенция Синхуа, цитирана от ТАСС.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 8566
Изследвана е била връзката между метеорологичните условия и разпространението на вируса въз основа на 3 750 000 случая, регистрирани от 21 януари до 6 май в 185 държави и региони.

Учени предупреждават: тръгнем ли по почивки - втора вълна от COVID-19

Проучването е констатирало, че 60 на сто от случаите са на места с умерена температура в диапазона 5-15 градуса. Екипът обаче не е изхождал от хипотезата, че разпространението на коронавируса спира при повишаване на температурата, отбелязва неговият ръководител Хуан Чжунвей.

Установено е още, че близо 74 на сто от заразените обитават райони с абсолютна влажност на въздуха от порядъка 3-10 грама на кубичен метър. Така изследователите са изказали предположението, че съществуват климатични зони, които спомагат за концентрацията на коронавируса.

В изследването си, публикувано в списанието " Science of The Total Environment ", експертите подчертават, че са отчитали само естествените фактори за разпространението на коронавируса, отбелязва БТА.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:



Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 8566  СЗО с предизвестие: Първата вълна на пандемията от ковид не е завършила СЗО с предизвестие: Първата вълна на пандемията от ковид не е завършила  Последният пациент с COVID-19 е изписан от болничното заведение в Лом Последният пациент с COVID-19 е изписан от болничното заведение в Лом  Руски ексминистър умря от ковид Руски ексминистър умря от ковид
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР