Умуамуа - загадъчният космически обект с форма на пура, може

...
Умуамуа - загадъчният космически обект с форма на пура, може
Коментари Харесай

Учен от Харвард със сензационно твърдение за „извънземната“ продълговата комета

Умуамуа - загадъчният космически обект с форма на пура, може да е една от квадрилионите сонди на напреднала в технологично отношение извънземна цивилизация, твърди виден учен, цитиран от в. " Дейли експрес ".

Ави Льоб, ръководител на катедра Астрономия в Харвардския университет, е направил сензационното си твърдение в интервю за израелския в. " Хаарец ".

Умуамуа - първият по рода си пришълец от друга слънчева система, беше открит с телескоп на Хаваите през октомври 2017 г. На местен език наименованието му означава пратеник. От тогава Умуамуа е обект на усилени спекулации заради приликата си с извънземен кораб от творбата " Среща с Рама " на Артър Кларк.

The object “waited in place, like a buoy on the surface of the ocean, until the ‘ship’ of the solar system ran into it... If you’re not ready to find exceptional things, you won’t discover them.” Interesting interview with Avi Loeb about `Oumuamua. https://t.co/TLAgCAG3WZ
— Geoff Manaugh (@bldgblog) 12 януари 2019 г. " Няма начин да разберем дали става въпрос за активна технология или космически кораб, който вече не функционира, но продължава да се носи в пространството. Ако обаче Умуамуа е сътворен заедно с цяла популация от подобни обекти, изстреляни напосоки, фактът, че го открихме говори, че създателите му са изпратили квадрилиони сонди към всяка звезда в Млечния път ", казва Ави Льоб.

Той допуска също, че Вселената може да изобилства от извънземни общности. Той вярва, че е задача на учените на Земята да ги открият.

" Подходът ни в тази насока трябва да е по-скоро археологически. По същия начин, по който дълбаем земята в търсене на изчезнали култури, трябва да " копаем " в космоса, за да открием съществуващи цивилизации извън нашата планета ", допълва Ави Льоб.

Here`s everything we know about interstellar interloper ‘Oumuamua: https://t.co/WM1lbkucT9 pic.twitter.com/fOVHYK2vGv
— Forbes Science (@ForbesScience) 13 януари 2019 г. В края на декември 2017 г. астрономи осъществиха " електронно подслушване " на Умуамуа. След 10-часово наблюдение беше установено, че загадъчният обект не излъчва изкуствени сигнали и няма признаци, че е " нещо повече от късче материя " в космоса.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР