У голяма част от хората остава усещането, че кризата се

...
У голяма част от хората остава усещането, че кризата се
Коментари Харесай

Д-р Нигяр Джафер: За голяма част от хората кризата се управлява сама

У голяма част от хората остава усещането, че кризата се управлява сама. Тя просто следва своята епидемиологична логика. Усещането е за несигурност и за това, че не се владее ситуацията. Това смята д-р Нигяр Джафер, зам.-председател на Народното събрание, депутат от ДПС, член на парламентарната здравна комисия. Според нея на преден план излизат логистични проблеми.

" Институциите трябва да се насочат към корекция на тези логистични проблеми, които стават явни ", коментира пред БНР Джафер.

Депутатът подчерта, че мерките, които се вземат, трябва да са основани на стратегическа визия за реакция на такива предизвикателства.

" Ние нямаме отговор защо не се прави масово тестване и България остава на последно място по тестване. Тестването е една от най-мощните противоепидемични мерки. Не е просто мярка да да се направи моментна снимка на ситуацията, а е мярка за управление на кризата ", посочи още Джафер.

По думите й час по-скоро българският пациент трябва да има достъп до тест, който да не заплаща от джоба си.

" По груби изчисления, хората в България към момента са платили между 80 и 100 млн. лева за тестове от джоба си. Трябва да се направят пунктове за тестване в цялата страна ", подчерта тя.

Джафер заяви, че трябва да има по-сериозни противоепидемични мерки, които да бъдат наложени категорично.

" Призивът на министъра на здравеопазването лекарите медици да станат доброволци в болниците е хубав, но много закъснял ", изтъкна тя.

Джафер също помага на свой колега в битката с вируса.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 15326  1060 души от системата на образованието в Бургаско са заболели от ковид 1060 души от системата на образованието в Бургаско са заболели от ковид  4994 новозаразени с ковид в Сърбия за денонощие 4994 новозаразени с ковид в Сърбия за денонощие  Тренд: 30% от българите желаят по-строги ограничения против COVID-19 Тренд: 30% от българите желаят по-строги ограничения против COVID-19
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР