Убитата редник Десислава Стоянова, която е служила в 61-ва Стрямска

...
Убитата редник Десислава Стоянова, която е служила в 61-ва Стрямска
Коментари Харесай

Посмъртно: Голямо признание и военни почести за убитата рейнджърка Десислава Стоянова

Убитата редник Десислава Стоянова, която е служила в 61-ва Стрямска механизирана бригада в Карлово, да бъде погребана с военни почести. Идеята е на нейни колеги от бригадата и е в унисон със Закона за отбраната и въоръжените сили. Ако това се случи, то разноските по погребението ще бъдат поети от ведомството, а на починалия военослужещ се отдават военни почести, пише " Монитор ".
На този етап обаче все още не е насрочена дата за погребението на убитата на 29 ноември вечерта рейнджърка. Обмисляло се е да бъде на 12 декември, но тялото все още не е „ освободено” от моргата. Тя ще бъде изпратена в последния си път най-вероятно в затворен ковчег.
Припомняме, че за зверството е задържан и обвинен бившият военнослужещ Светослав Каменов. Преди да се сдобие с обвинение от прокуратурата той е признал за стореното пред полицаи от Враца, след което е завел разследващите до трупа. Причината за смъртта на редник Стоянова е счупен врат. След убийството Каменов е натъпкал трупа й в ракла под ъглов диван и е заковал с две видии облегалката да не може да се отваря. Причината за убийството са пари от колата на рейнджърката и нейна подигравка към офицер от бригадата.

Само в БЛИЦ: Зловещото убийство на фаталната рейнджърка се заплита! Приятели на екзекутора й издадоха, че... (СНИМКИ)

Две седмици преди да бъде убита Стоянова е дала колата си на Каменов да й я поправи. Той я закарал в автоморга, където казал, че двигателят блокирал. Спазарил се за 315 лева, които така и не получил, защото документите на возилото не били в него. На 29 ноември вечерта Десислава напуснала жилището си в Сопот, оставяйки го отключено. Взела със себе си само личните си документи и тези на колата. Заедно с нея бил Каменов. Двамата били откарани към 19 часа от Карлово в Сопот от свидетеля по делото Стоян Чолпаров. Той ги оставил близо до едноетажна незаконна постройка във вилната зона на Сопот, където живеел Светослав Каменов. Малко по-късно станало непоправимото.

Първо в БЛИЦ! Зловещо - Трупът на фаталната рейнджърка открит в страшна поза! (СНИМКИ)

„ Вратът й изпука, имаше кръв”, признал пред полицаите Каменов. След убийството той изгорил в печката на къщата си всички документи, носени от Десислава. Натъпкал трупа й в раклата и на 30 ноември отишъл в София при бивша приятелка. Двамата се скарали и Каменов тръгнал към Благоевград. Там пресякъл „ зелената граница” с Гърция, където останал няколко дни. На 7 декември се върнал у нас, като отишъл до родното си село Зверино. Обадил се на бившата си жена и й поискал телефонния номер на брат й, който е полицай във Враца. Уговорили си среща в гориста местност, на която Светослав Каменов признал за убийството.

На 8 декември му било повдигнато обвинение за умишлено убийство, за което го грози затвор от 10 до 20 години. След повдигането на обвинението той се е възползвал от правото си да не дава никакви обяснения пред разследващите. По време на мярката си за неотклонение в окръжния съд в Пловдив на 10 декември Каменов отново запази мълчание, като в отговор на журналистически въпрос само попита: „ Кой е казал, че аз съм я убил?”. Той бе оставен зад решетките, което определение не е окончателно и ако го обжалва, на 18 декември ще се изправи пред апелативния съд в Пловдив.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР