УМБАЛ-Пловдив/бивша окръжна болница/ разкрива до дни лаборатория за PCR тестове,

...
УМБАЛ-Пловдив/бивша окръжна болница/ разкрива до дни лаборатория за PCR тестове,
Коментари Харесай

УМБАЛ-Пловдив разкрива лаборатория за PCR тестове

" УМБАЛ-Пловдив " /бивша окръжна болница/ разкрива до дни лаборатория за PCR тестове, съобщи изпълнителният директор д-р Динчо Генев.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 11423
Лечебното заведение е закупило необходимата апаратура за изследване на COVID-19. Подадени са документи в Министерство на здравеопазването за включване на новото звено в списъка с лицензираните лаборатории в страната. Референтната лаборатория за тестване за коронавирус ще започне работа, след като бъде лицензирана. Капацитетът е 13 проби за 2 часа и половина, като в началото ще се изследват съмнителни случаи и лежащоболни, а на по-късен етап и граждани.

Пристигащите от Обединените арабски емирства влизат в България без PCR тест

Предприехме тази стъпка, след като на 14-я етаж в лечебното заведение бе създадено отделение за лечение на пациенти с коронавирус, което в момента е пълно с доказани и съмнителни случаи, заяви директорът. Според него резултатите от изследванията на приетите се получават бавно и това възпрепятства адекватните действия на медиците.

Изпълнителният директор подчерта, че в " УМБАЛ-Пловдив " са взети всички противоепидемични мерки, за да нямат контакт пациентите и медицинският персонал от Ковид отделението с останалите звена.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 11423  Роберт Кох: България е една от петте рискови страни в Европа Роберт Кох: България е една от петте рискови страни в Европа  Русия: Завиждат ни Русия: Завиждат ни  Болните от ковид в Русия са над 907 700 души Болните от ковид в Русия са над 907 700 души
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР