Турски военен самолет, транспортиращ медицинска помощ за Сомалия, е кацнал

...
Турски военен самолет, транспортиращ медицинска помощ за Сомалия, е кацнал
Коментари Харесай

Турция е изпратила медицинска помощ на Сомалия за борба с коронавируса

Турски военен самолет, транспортиращ медицинска помощ за Сомалия, е кацнал рано днес в Могадишу, съобщи Анадолската агенция.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 7148
Ние доставихме медицински помощни материали на Сомалия по инстукция на президента Реджеп Тайип Ердоган с цел борба срещу пандемията от Ковид-19. Самолет на турските въоръжени сили, който излетя снощи, кацна в Могадишу, посочи турското министерство на отбраната в Туитър.

Помощта е била получена от сомалийския външен министър Ахмед Исе Авад и от министъра на здравеопазването Фовзиа Абикар Нур.

Изпратената помощ включва носилки, легла и завивки. В събота Турция е изпратила също медицински материали на Сомалия, включително и новопроизведени в Турция респиратори.

Върху пакетите с медицински материали има печат на турското президенство, турско и сомалийско знаме. По традация пратките са придружени с послание, съдържащо мисъл на персийския поет и суфитски мистик Мевляна Джеляледдин Руми - " След безнадеждността идва нова надежда, след мрака - много по-ярко слънце ".

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 7148  Брифингите на Щаба се завръщат Брифингите на Щаба се завръщат  Андрей Райчев: Не изключвам предварителни избори, само че не както Българска социалистическа партия си ги показват, а назад Андрей Райчев: Не изключвам предварителни избори, само че не както Българска социалистическа партия си ги показват, а назад  Двама души от Омуртагско са предадени на съд за нарушение на наложителната карантина Двама души от Омуртагско са предадени на съд за нарушение на наложителната карантина
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР