Турски военен самолет, транспортиращ медицинска помощ за Сомалия, е кацнал

Турски военен самолет, транспортиращ медицинска помощ за Сомалия, е кацнал ...

Турция е изпратила медицинска помощ на Сомалия за борба с коронавируса


Турски военен самолет, транспортиращ медицинска помощ за Сомалия, е кацнал рано днес в Могадишу, съобщи Анадолската агенция.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 7148
Ние доставихме медицински помощни материали на Сомалия по инстукция на президента Реджеп Тайип Ердоган с цел борба срещу пандемията от Ковид-19. Самолет на турските въоръжени сили, който излетя снощи, кацна в Могадишу, посочи турското министерство на отбраната в Туитър.

Помощта е била получена от сомалийския външен министър Ахмед Исе Авад и от министъра на здравеопазването Фовзиа Абикар Нур.

Изпратената помощ включва носилки, легла и завивки. В събота Турция е изпратила също медицински материали на Сомалия, включително и новопроизведени в Турция респиратори.

Върху пакетите с медицински материали има печат на турското президенство, турско и сомалийско знаме. По традация пратките са придружени с послание, съдържащо мисъл на персийския поет и суфитски мистик Мевляна Джеляледдин Руми - "След безнадеждността идва нова надежда, след мрака - много по-ярко слънце".

Novini.bgви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по темата: Епидемията коронавирус (COVID-19) 7148 Брифингите на Щаба се завръщат Брифингите на Щаба се завръщат Андрей Райчев: Не изключвам предсрочни избори, но не както БСП си ги представят, а обратно Андрей Райчев: Не изключвам предсрочни избори, но не както БСП си ги представят, а обратно  Двама души от Омуртагско са предадени на съд за нарушаване на задължителната карантина Двама души от Омуртагско са предадени на съд за нарушаване на задължителната карантина
Повече за Коронавирус
corona най-ново: Вижте последните новини лесни стъпки: Как да се предпазим? просто ръководство: Какви са симптомите? eпидемия: Коронавирус в България

Източник: novini.bg