Турската брегова охрана е спасила днес 74 мигранти в Егейско

...
Турската брегова охрана е спасила днес 74 мигранти в Егейско
Коментари Харесай

Турската брегова охрана спасила 74 мигранти в Егейско море

Турската брегова охрана е спасила днес 74 мигранти в Егейско море, недалеч от бреговете на град Айвалък в северозападния турски окръг Балъкесир, съобщава Анадолската агенция, цитирана от БТА.
Всичко по темата:Мигрантска криза 90
Позовавайки се на източници от силите за сигурност, агенцията посочва, че мигрантите се намирали на две гумени лодки и възнамерявали да стигнат до гръцкия остров Лесбос.

Евакуираха лагер с млади мигранти в Париж

Двете лодки обаче били изтласкани обратно към турските териториални води от служители на гръцката брегова охрана, твърдят източниците, пожелали анонимност.

Турция обвинява Гърция в нелегалната практика да изтласква търсещите убежище мигранти, които се опитват да стигнат до гръцките острови, обратно в турски териториални води. Анкара подчертава, че това застрашава живота на уязвими мигранти, включително жени и деца.
Всичко по тематиката: Мигрантска рецесия 90  Евакуираха лагер с млади мигранти в Париж Евакуираха лагер с млади мигранти в Париж  Повечето от избавените и откарани в Малта мигранти са дали позитивен тест за COVID-19 Повечето от избавените и откарани в Малта мигранти са дали позитивен тест за COVID-19  Под 40% от нелегално пристигналите в Европейски Съюз мигранти биват връщани Под 40% от нелегално пристигналите в Европейски Съюз мигранти биват връщани
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР