Трябва да следваме националните си интереси и стриктно да спазваме

...
Трябва да следваме националните си интереси и стриктно да спазваме
Коментари Харесай

Теменужка Петкова с важен коментар за "Турски поток"

Трябва да следваме националните си интереси и стриктно да спазваме европейското законодателство за „ Турски поток “. Това каза енергийният министър Теменужка Петкова в предаването „ Тази сутрин “ по бТВ.

„ „ Турски поток “ като проект видяхме, че стана факт на територията на Турция. Оттук нататък това, за което в България работим е реализацията на нашата концепция за изграждане на газоразпределителен център. По нея работим заедно с ЕК, подкрепя се от Комисията и предвижда няколко основни елемента “, поясни Петкова и допълни, че концепцията представлява България да изгради липсващата инфраструктура, която да ни даде възможност да доставяме природен газ от поне три източника, изграждане на борса за търговия с природен газ.

Министър Петкова каза още, че в концепцията е включен и анализ на възможността за разширяване на газопреносната инфраструктура на територията на България до границата със Сърбия. „ Какво решение ще вземе Русия то трябва да бъде съгласно европейските правила. България стриктно следва европейското законодателство в областта на енергетиката, по-специално на природния газ. Не бива да се повтарят стари грешки “, каза тя.

„ Трябва да следваме националните си интереси, основната политика, която води ЕС в областта на енергетиката - за диверсификация на източниците, за либерализация на пазара на природния газ и стриктно да спазваме европейското законодателство “, добави министър Петкова.

„ Скоро ще стане ясно дали втората тръба от „ Турски поток “ ще мине през България или решението ще бъде друго. Не сме заложници на никаква битка, трябва да следваме нашата политика, правим всичко според европейските регламенти “, каза още Теменужка Петкова.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР