Три болници в Кюстендилска област са определени за лечение и

...
Три болници в Кюстендилска област са определени за лечение и
Коментари Харесай

С 258 легла за лечение на COVID-19 разполагат болниците в Кюстендилска област

Три болници в Кюстендилска област са определени за лечение и наблюдение на пациенти с COVID-19. Това са двете болници в Дупница, общинската и частната, както и МБАЛ " Д-р Никола Василиев " в Кюстендил, заявиха от областния медицински съвет, цитирани от БТА.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 2949
В лечебните заведения са определени общо 258 легла за коронавирус, като от тях 234 са за наблюдение и лечение на пациенти с неусложнено състояние, а останалите 24 - за пациенти, нуждаещи се от интензивно лечение.

Жертвите на COVID-19 у нас вече са пет

Общинската болница в Дупница разполага със 80 легла, от които 6 са за интензивно лечение. Частната болница в града има 73 легла, от които 8 са за интензивна грижа. Болницата в Кюстендил разполага с 85 легла за по-леките случаи на COVID-19 и 10 интензивни.

До момента в Кюстендилска област са регистрирани два случая на коронавирус.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 2949  Китайският град Ухан стартира да анулира ограничаващите ограничения върху придвижването на хора Китайският град Ухан стартира да анулира ограничаващите ограничения върху придвижването на хора  Националният съвет за тристранно съдействие ще организира онлайн съвещание Националният съвет за тристранно съдействие ще организира онлайн съвещание  Оптимистични данни за COVID-19 в Северна Македония Оптимистични данни за COVID-19 в Северна Македония
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР