Т.нар. британски щам на коронавируса е бил засечен в поне

...
Т.нар. британски щам на коронавируса е бил засечен в поне
Коментари Харесай

Британският щам на COVID-19 е засечен в поне 60 държави

Т.нар. британски щам на коронавируса е бил засечен в поне 60 държави, съобщи днес Световната здравна организация, предаде БНР, цитирайки АФП.

След като смъртните случаи вследствие на заболяването надвишиха 2 млн., новите вариации на вируса причиняват сериозно безпокойство, а светът се опитва да забави разпространението на инфекциите, докато ваксините не станат по-достъпни.

Т.нар. южноафрикански щам, който, както и британският се смята за по-заразен, е установен в 23 държави и територии, посочи СЗО в седмична сводка за разпространението на COVID-19.

За последните 7 дни броят на смъртните случаи е скочил до рекорден връх – 93 000. Новите случаи за периода са 4,7 млн.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 18562  Карат семейство да купи медикаменти за обречен на смърт от COVID-19 татковина Карат семейство да купи медикаменти за обречен на смърт от COVID-19 татковина  Какво е положението на инфектираните с COVID-19 след първата доза ваксина? Какво е положението на инфектираните с COVID-19 след първата доза ваксина?  Проф. Габровски: Не може да си затворим очите. Трябва да сме внимателни Проф. Габровски: Не може да си затворим очите. Трябва да сме внимателни
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР