Тестови системи за различаване на първоначалния коронавирус от коронавирус с

...
Тестови системи за различаване на първоначалния коронавирус от коронавирус с
Коментари Харесай

В Русия готвят тестове за определяне на мутациите на коронавируса

Тестови системи за различаване на първоначалния коронавирус от коронавирус с мутации могат да бъдат създадени в Русия, като производството им ще отнеме 2-3 седмици, съобщи ръководителката на руския регулатор " Роспотребнадзор " Анна Попова, предаде БТА.

" Понастоящем можем да получим тест-системи, което няма да отнеме повече от 1-2 седмици, които да правят разлика между обичайния коронавирус и този с мутации. Това не е далечен проект, ние възнамеряваме да направим подобен тест. В момента разполагаме с инструмент, който ни позволява да определим едни или други изменения на вируса ", заяви Попова по време на съвещание с водещи епидемиолози и вирусолози.

По-рано ръководителката на " Роспотребнадзор " съобщи, че в Русия са били идентифицирани почти 1500 мутации на коронавируса. Но от ведомството отбелязаха, че тези варианти не влияят на протичането на заболяването.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 18353  Броят на смъртните случаи от COVID-19 по света надвиши 2 милиона Броят на смъртните случаи от COVID-19 по света надвиши 2 милиона  Австрия стяга ограниченията? Австрия стяга ограниченията?  Очаква ли ни в България трета вълна на COVID-19? Очаква ли ни в България трета вълна на COVID-19?
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР