Темповете на разпространение на заразата в област Смолян се забавят,

...
Темповете на разпространение на заразата в област Смолян се забавят,
Коментари Харесай

Забавят се темповете на разпространение на заразата в област Смолян

Темповете на разпространение на заразата в област Смолян се забавят, съобщиха от Областния оперативен щаб. Новите регистрирани случаи на коронавирус намаляват за четвърта поредна седмица, според данни от щаба. В болниците в Смолян, Девин и Мадан днес ще се доставят четири нови респиратора, осигурени от Министерството на здравеопазването.

Потвърдените положителни проби за COVID-19 в областта през миналата седмица са 118. Жертвите на вируса от началото на пандемията достигнаха 118. През последното денонощие са установени 38 нови случая на коронавирус на пациенти на възраст от 15 до 82 г. Сред позитивните са лекар от извънболничната помощ и медицинска сестра от детско заведение в община Смолян.

На работна среща в Областната администрация с участието на представители на " Пампорово " АД, общините Смолян и Чепеларе, са обсъдени противоепидемичните мерки в курорта в навечерието на ски сезона, информира областният управител Недялко Славов. Отделен хотел или сграда за настаняване на карантинирани няма да се обособява, а е създадена организация за бърза диагностика и насочване към лечение в случай на туристи със симптоми или съмнения за заразата. Хотелите в комплекса се подготвят за работа при условията на пандемия, спазвайки въведените строги противоепидемични мерки. Във всички хотели ще бъде поставена на видно място информацията за функциониращата в Смолян лаборатория за ПСР тестове, в която туристите могат да се изследват за своя сметка.

Резервациите за предстоящия зимен сезон са от предимно български туристи.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 16017  " Пфайзер " и " Бионтех " аплайваха за утвърждение на имунизацията им от Европейски Съюз  Ето по какъв начин ще бъде предпазена от хакерски офанзиви новата Е-система за безвъзмездни посоки за PCR проби

Ето по какъв начин ще бъде предпазена от хакерски офанзиви новата Е-система за безвъзмездни посоки за PCR проби  Вижте по какъв начин работи е-направлението за PCR тест

Вижте по какъв начин работи е-направлението за PCR тест
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР