Съпругата на Президента на България предизвика възхищение по време на

...
Съпругата на Президента на България предизвика възхищение по време на
Коментари Харесай

Ексклузивно в БЛИЦ: Дизайнерът на Деси Радева за първи път говори за работата си със съпругата на президента

Съпругата на Президента на България предизвика възхищение по време на официална визита при Нейно величество кралица Елизабет II. Десислава Радева беше облечена в елегантна рокля в кралско син цвят, създадена специално за нея от дизайнера Невена Николова.

Силуетът на дрехата е комбинация от по-прибрана долна част с хармонично контрастираща лежерна горна част, които заедно подчертават финеса на движенията на дамата.

Богатото деколте отлично подчертава специфичните характеристики на използваната тъкан - любимият гладък плат на дизайнерката, която иначе е основно популярна с майсторското познаване и работа с дантела, която и донесе признание и в Лондон. Свободно падащите гънки на плътната материя отлично подчертават кадифената дълбочина и в цвета. Ръкавът е тип кимоно, кройка, позволяваща на материала да се движи и да оформя собствени обеми. Тоалетът е цяла рокля, но преднамерено е разделена визуално на две, което е видимо само на гърба. Там тесният копринен черен колан прави фина връзка с черните чанта и обувки от велур.

„ Моите тоалети винаги целят да изразят индивидуалността на всеки, независимо от повода и конкретния тоалет.” – разкрива процеса на подготовката самата Невена Николова и допълва: „ Работата ми е да балансирам усещането на всяка жена за собственото й тяло, като подчертая най-ярките достойнства на една фигура. Да прикрия дребните несъвършенства и всичко това да отрази характера на дамата. Деси Радева има изключително горда осанка и сдържано, елегантно присъствие. Когато това поведение се „ облече” в хармония с изискванията на конкретния случай, ефектът е поразителен.”

Невена споделя, че цялата визия е задълбочено обмисляна и изцяло стратегически решена, за да може да осигури изключителен комфорт, красота и адекватност на Десислава Радева за специфичната визита. Изборът на цвят не е случаен, но не защото е " кралско син ", а защото по преценка на Невена, всеки от обичайните пастелени и бонбонени цветове на Кралица Елизабет II добре хармонират на този нюанс, който на първо място отлично изразява физиката и силното присъствие на съпругата на българския президент.

„ Представителността на г-жа Радева по най-правилния начин е мисия за цялата ни нация. Вдъхновението ми, както обикновено, идва от личността за която творя. Конкретно в работата с Десислава Радева, към това се прибавя спецификата на повода като държавна визита, строгостта на протокола по отношение на Кралица Елизабет II и сериозността на тази среща, както в културен, така и светски план. По време на подобни посещения, на такова високо ниво, повече от всякога, ние всички трябва да имаме повод за гордост и удовлетворение.” – споделя дизайнерът Невена Николова.

Видеото, разпространено след визитата на българското президентско семейство в Бъкингамския дворец, е своеобразно доказателство на думите й. Усмивката на Кралица Елизабет демонстрира одобрение на визията, подбрана толкова внимателно за срещата, а запознати споделят, че разговорът е продължил много повече от предвиденото по протокол време.

С подбора на гладка тъкан за роклята на президентската съпруга, Невена Николова слага началото на нова ера в своя творчески подход. Майсторката на дантелата и тънкия познавач на ефирната тъкан се обръща към гладките платове, за да отговори на динамичните изисквания в изработката на официалното и протоколното облекло.

Точната дреха за точната личност е в основата на работата на Невена, която вече 18 години облича щастливите си клиенти за техните големи поводи, сериозни бизнес ангажименти и изобщо силно представяне във всички важни за тях моменти. За радост на всички нейни почитатели, скоро предстои представяне на нова, по-достъпна линия от тоалети, които позволяват носене и в ежедневието.

В момента Невена работи и върху тоалети за корпоративни празненства около предстоящите празници и вече около абитуриентските и сватбени вълнения за следващата година. Макар че тя основно живее и работи в Лондон, слабост на Невена са нейните български клиенти, който гордеейки се с нея, я намират от всички части на света.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР