Съединените щати планират мащабно тестване, включващо над 100 000 доброволци,

Съединените щати планират мащабно тестване, включващо над 100 000 доброволци, ...

САЩ планират масово тестване на коронавирусни ваксини.


Съединените щати планират мащабно тестване, включващо над 100 000 доброволци, на половин дузина или повече от най-обещаващите кандидати за ваксина срещу Covid-19 в опит да доставят безопасна и ефективна такава до края на 2020 г., съобщава БНР, цитирайки учени, ръководещи програмата.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 8396
Проектът ще компресира това, което обикновено отнема около 10 години за разработване и тестване на ваксини, като ще сведе този процес до няколко месеца.

Центърът за контрол и превенция на заболяванията в САЩ съобщи за над 1,5 милион заразени с COVID-19

За да стигнат до там, водещите производители на ваксини са се съгласили да споделят данни и да позволят използването на мрежи им за клинични изпитания на техни конкуренти, ако собственият им кандидат за ваксина се провали, посочиха учените.

Кандидат ваксините, които демонстрират безопасност при малки ранни проучвания, ще бъдат тествани в огромни изпитания върху 20 000 до 30 000 субекта за всяка една ваксина, като тези изпитания трябва да започнат през юли. Между 100 000 и 150 000 души могат да бъдат включени в проучванията, заяви д-р Лари Кори, експерт по ваксини в Центъра за изследване на онкологичните заболявания "Фред Хътчинсън" в Сиатъл, който помага за разработването на предстоящите тестове.

Усилието се вписва в създадената преди дни програма за научноизследователска и развойна дейност на Белия дом "Операция извънредно висока скорост" (Operation Warp Speed), която цели ускоряване на развитието на коронавирусна ваксина.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по темата: Епидемията коронавирус (COVID-19) 8396 СЗО: Новият епицентър на Covid-19 е Южна Америка СЗО: Новият епицентър на Covid-19 е Южна Америка Продължава да намалява броят на болните от COVID-19 в реанимация във Франция Продължава да намалява броят на болните от COVID-19 в реанимация във Франция От 8 юни Великобритания въвежда 14-дневна карантина за всички лица, пристигащи от чужбина От 8 юни Великобритания въвежда 14-дневна карантина за всички лица, пристигащи от чужбина
Повече за Коронавирус
corona най-ново: Вижте последните новини лесни стъпки: Как да се предпазим? просто ръководство: Какви са симптомите? eпидемия: Коронавирус в България

Източник: novini.bg