Строги рестрикции наложиха местните власти в няколко общини от Благоевградска

...
Строги рестрикции наложиха местните власти в няколко общини от Благоевградска
Коментари Харесай

Нови COVID рестрикции и в област Благоевград

Строги рестрикции наложиха местните власти в няколко общини от Благоевградска област заради нарастващите случаи на заразени с коронавирус. Хората реагираха остро в социалните мрежи на наложената забрана за масови мероприятия на открито.

В цялата област са ограничени масовите мероприятия както на закрито, така и на открито. Затворени са спортните зали и физкултурните салони. Спрян е тренировъчният процес на спортните клубове.

След Гоце Делчев и кметът на Сатовча Арбен Мименов също въведе вечерен час за учениците.

Дадените правомощия на общините да налагат допълнителни ограничения с оглед конкретната ситуация, рефлектира върху кметовете. Расте недоволството в социалните мрежи от спрените семейни тържества, признава кметът на Петрич Димитър Бръчков: " Определено рефлектира върху местните власти, но в крайна сметка и това са ни функциите, особено в тази кризисна ситуация. Всичко, което сме взели като мерки и предложения на Общинския оперативен щаб, е изпратено до Областния оперативен щаб и оттам до директора на РЗИ д-р Калоянов, който на база на нашето решение, издаде своя заповед ".

109 са потвърдените случаи на заразени с коронавирус в област Благоевград за последното денонощие. Седем са пациентите, настанени в лечебни заведения.

На 100% са запълнени леглата в в болниците в Гоце Делчев, Разлог и болница Югозападна на територията на Сандански и Петрич.

Очертава се остър недостиг на лекуващи, предупреди кметът на Петрич Димитър Бръчков: " Има възможност за откриване на още легла, но по-важното е медицинският персонал, а не леглата. Не съм оптимист ".
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 13752  Пхенян редупреди популацията да се пази от жълтия прахуляк от Китай, който може да носи коронавируси Пхенян редупреди популацията да се пази от жълтия прахуляк от Китай, който може да носи коронавируси  Меркел още веднъж прикани да се лимитират обществените контакти на фона на растящия брой коронавирусни инфекции в Германия Меркел още веднъж прикани да се лимитират обществените контакти на фона на растящия брой коронавирусни инфекции в Германия  Вижте детайлности за затварянето на нощните заведения в София Вижте детайлности за затварянето на нощните заведения в София
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР