Станалите прословути PCR тестове, от които извличат секрет от носа

...
Станалите прословути PCR тестове, от които извличат секрет от носа
Коментари Харесай

След устата и носа вече бъркат и отзад за COVID-19

Станалите прословути PCR тестове, от които извличат секрет от носа и гърлото ни, за да се установи дали сме положителни на новия коронавирус, изглежда вече достигнаха нови анатомични висини. Поне в Китай.

В най-многолюдната страна в света започнаха да взимат анални проби от гражданите, които са изложени на най-висок риск от заразяване с новия коронавирус, съобщи държавната телевизя на Китай. Новината провокира вълна от разнопосочни реакции.

По информация на CCTV здравните работници извличат анални проби от жителите на тези квартали в Пекин, в които има доказани случаи на инфектирани с COVID-19, като " манипулацията " е започнала още миналата седмица.

Този метод на извличана на проба е доста по-ефективен, защото така ще разкрием по-голям брой носители на заразата. Освен това следите от вируса остават в ануса по-дълго време, отколкото в дихателните пътища, обясни пред CCTV д-р Ли Тонжен, директор на болницата " Юан Бейджин ".

Потребителите в Weibo, най-популярната социална мрежа в Китай, реагираха на новината със смесица от хумор и ужас, а някои квалифицираха това като " крайно унижение ".

От държавната телевизия все пак успокоиха, че този метод на взимане на проба няма да се ползва толкова масово, тъй като " технически изпълнението не е удобнто ".
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 18943  Огнище на COVID-19 е записано в детска градина в Сливен Огнище на COVID-19 е записано в детска градина в Сливен  Арест за италиански доктор, убивал Коронавирус пациенти Арест за италиански доктор, убивал Коронавирус пациенти  20 нови случая на COVID-19 в Кюстендилско 20 нови случая на COVID-19 в Кюстендилско
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР