С по 1 000 лв. ще бъдат наградени бургаски медицински

...
С по 1 000 лв. ще бъдат наградени бургаски медицински
Коментари Харесай

1000 лв. награда за бургаски сестри - доброволки

С по 1 000 лв. ще бъдат наградени бургаски медицински сестри от детски градини и училища, които са работили в Коронавирус отделения. Парите са предвидени във вътрешнокомпенсираните промени в бюджета за тази година. Това са медицинските работници, които са откликнали на призива за помощ, поради липсата на персонал.

Златина Караиванова от Община Бургас поясни: „ Ние насочваме едни средства от Общинския здравен фонд за поощряване и заплащане на труда на сестрите от детското и училищното здравеопазване. Възнаграждението, което сме предвидили за сестрите в ковид отделенията, нашите сестри, което е различно от възнаграждението, което се отпуска от държавния бюджет, е доста по-високо от една минимална заплата “, коментира на общинска комисия Караиванова.

Необходимите средства за това са 23 000 лв., пише в докладната записка на кмета Димитър Николов.

Тя ще бъде гласувана на предстоящата сесия на общинския съвет през следващата седмица.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 15340  Проблем при погребенията на мюсюлмани Проблем при погребенията на мюсюлмани  Децата ти са оставени на произвола! Децата ти са оставени на произвола!  От СЗО споделиха по какъв начин може да бъдат избегнати карантините От СЗО споделиха по какъв начин може да бъдат избегнати карантините
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР