Специализираната болница за активно лечение на белодробни болести /СБАЛББ/ в

...
Специализираната болница за активно лечение на белодробни болести /СБАЛББ/ в
Коментари Харесай

Търсят се заместници на заразени с коронавирус лекари и медицински сестри в пернишка болница

Специализираната болница за активно лечение на белодробни болести /СБАЛББ/ в Перник е изправена пред сериозен проблем във връзка с недостиг на медицински персонал, съобщи пресцентърът на областната администрация. Част от екипа е заразен с Коронавирус -19. За това е алармирал д-р Красимир Матеев, представител на Регионалната здравна инспекция, на Оперативния щаб за превенция и предотвратяване разпространението на вируса.

СБАЛББ е първото здравно заведение в Перник, което започна да приема пациенти с коронавирус. От началото на пандемията досега в него се лекуват жители на региона с Коронавирус. В момента 24 души, заразени с вируса, са настанени в болницата.

Д-р Матеев е апелирал за помощ и съдействие от здравните заведения и медицинските центрове на територията на областта, които да се включат в дежурства, за да може СБАЛББ да продължи да работи.

" Трябва да подсигурим лекари и медицински сестри за дежурства до края на годината. Тогава изтича карантинния период на медицинския персонал, който ще може да се върне на работа. Към момента в кампанията се е включил един общопрактикуващ лекар. Надявам се да се отзоват още колеги ", е споделил д-р Матеев.

В момента в РЗИ - Перник работят и по оформянето на специализираните имунизационни кабинети. Необходимо е да бъде доставен фризер, който е с температурен режим минус 70 градуса, за съхранение на ваксините. Подготвят се и специализирани имунизационни екипи към болниците и медицинските центрове, уточнява пресцентърът.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 16918  Американска комисия взема решение за потребление на имунизацията на Американска комисия взема решение за потребление на имунизацията на " Модерна "  Европейска комисия завърши проучвателните диалози за нова евентуална ваксина Европейска комисия завърши проучвателните диалози за нова евентуална ваксина  Европейски водачи се самоизолираха поради Еманюел Макрон Европейски водачи се самоизолираха поради Еманюел Макрон
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР