Случаите са много повече, отколкото се съобщават. Това е медицински

...
Случаите са много повече, отколкото се съобщават. Това е медицински
Коментари Харесай

Доц. Мангъров и Петър Велков в челен сблъсък за COVID-19

Случаите са много повече, отколкото се съобщават. Това е медицински фашизъм. Това каза началникът на Коронавирус отделението в Инфекциозна болница в София доц. д-р Атанас Мангъров в Шоуто на Николаос Цитиридис по БТВ.

Ние сме в челните места по смъртност. Това природно бедствие не може да се овладее по този начин. Това се доказва в страните с най-строги мерки, посочи той.

" Медицината не е аритметика. Мерките нямат особена полза, защото епидемията си следва своя ход. Ако се затворим и живеем накрая на света можем да се предпазим, но в момента, в който се отворим, всичко ще започне отначало ", обясни доц. Мангъров.

По думите му пациентите, които са настанени в Инфекциозна болница са там по-скоро от страх, отколкото да имат нужда. " Не особено тежък медицински проблем се използва по всякакви цели ", каза доц. Мангъров..

Ситуацията е подценена, случаите са много повече и пораженията са по-големи. Това заяви от своя страна математикът Петър Велков. " Мерките работят. Те се взимат, защото здравната система не може да издържи. Ако пуснем безконтактно да се разпространява вируса, това ще доведе до 60 – 70 000 смъртност в България и това няма да са само възрастни хора ", предупреди Велков.

" Аз бих се засегнал от епитети, които ме наричат идиот и шизофреник, но знам, че той не е прав ", обърна се доц. Мангъров към Петър Велков. Той отбеляза, че събеседникът му има гузна съвест.

Цялата информация за COVID-19 е в ръцете на нещото, наречено НОЩ. Колкото повече тестове правиш, толкова повече заразени ще откриваш, смята инфекционистът.

„ Вие не разбирате “, упрекна събеседникът си доц. Мангъров. „ Много тъжно е така да се отнасяте към мъката на хората, загубили близките си. От тази зараза загинаха 18 000 човека “, отвърна му математикът.

В 20 на 100 от случаите протича едно грипоподобно състояние. В част от случаите, заболяването е по-тежко заради съпътстващите заболявания, стана ясно от думите на шефът на Коронавирус отделението в Инфекциозна болница – София.

Математикът подари на доц. Мангъров доклад от 1200 страници, който опровергавал дезинформацията на инфекциониста.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 19540  90 дни неплатен отпуск ще се броят за трудов стаж поради COVID-19 90 дни неплатен отпуск ще се броят за трудов стаж поради COVID-19  Маските в Кюстендил стават наложителни навън Маските в Кюстендил стават наложителни навън  Проф. Коста Костов: COVID-19 остава предизвикателство за лекарите Проф. Коста Костов: COVID-19 остава предизвикателство за лекарите
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР