След редица официални и неофициални тийзъри и анонси на новите

...
След редица официални и неофициални тийзъри и анонси на новите
Коментари Харесай

Google най-после представи Pixel 6 и Pixel 6 Pro

След редица официални и неофициални тийзъри и анонси на новите Pixel 6 и Pixel 6 Pro преди няколко месеца, ето че отGoogle най-накрая представиха новите си смартфони в пълен блясък. Не можем да кажем, че устройствата ни изненадват с нещо, но все пак получаваме официално потвърждение за изтеклите по-рано характеристики.
`Google

Главната новост при двете устройства е процесорът Tensor с 8 ядра, разработен от Гугъл. Той се вгражда за първи път в устройства на компанията и ще продължи да бъде използван в бъдеще за следващите модели. Заедно с него е разработен и защитен чип Titan M2, който предпазва снимки, съобщения и друга информация от външни атаки.

Започвайки с по-големия Pixel 6 Pro, той разполага с 6.7-инчов екран с 1440p резолюция и честота на опресняване до 120Hz. Екранът предлага LTPO AMOLED технология с отлично цветопредаване. За стандартния Pixel 6 е запазен 6.4-инчов AMOLED дисплей с 1080p и до 90Hz честота на опресняване, като и при двата модела стъклото е издръжливото Gorilla Glass Victus. Вграден под дисплея е и сензор за пръстов отпечатък.



Камерата също е нещо с което от Гугъл се гордеят. При Pixel 6 Pro тя разчита на 48MP телефото сензор с до 20-кратен зуум, както и основен сензор от 50MP, дело на Samsung. По-големият модел пристига и с по-добра селфи камера с 11.1MP резолюция, докато при стандартния Pixel 6 тя е „ само “ 8MP. Освен 50MP сензор, двата модела споделят и 12MP ултраширока камера на гърба.
`Google

Батерията е с капацитет от 5000mAh при 6 Pro и 4600mAh при стандартния Pixel 6. Двете поддържат зареждане до 30W и безжично зареждане до 23W като разбира се, зарядното не пристига заедно с телефона.
`Google

Цените на Pixel 6 започват от 649 евро за модела с 8GB RAM и 128GB място за съхранение, а желаещите ще могат да поръчат и 256GB версия на по-висока цена. При Pixel 6 Pro цените започват от 898 евро за версията с 12 GB RAM и 128GB, като тук мястото за съхранение достига до 512GB.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР