След относително затихване Благоевградска област отново регистрира повишение на броя

...
След относително затихване Благоевградска област отново регистрира повишение на броя
Коментари Харесай

Дезинфекцираха Община Благоевград и местното радио заради COVID-19

След относително затихване Благоевградска област отново регистрира повишение на броя на случаите на Covid-19. 7 са потвърдените проби за последните три дни, като сред заразените има и журналист от Радио Благоевград. Първият доказан случай в града бе на главния архитект Васил Тинчев.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 9529
След повторно изследване положителни проби дадоха още двама служители.

Учителка в детска градина и журналист са сред новозаразените от коронавирус в област Благоевград

В община Разлог с днешна дата бяха обявени двама заразени, единият от тях - учителка в детска градина. Последният случай - от екипа на Радио Благоевград, озвучи преглъщана до този момент истина, че журналистите също работят на първа линия от началото на пандемията.

Директорът на Районната здравна инспекция д-р Калоян Калоянов не скри притеснението си от „ събуждането “ на вируса в региона. „ За съжаление след това затишие, което беше от няколко дни – без нови случаи на Сovid-19, от вчера имаме нови случаи на територията на област Благоевград. Чакаме нови 35 проби пак на контактни лица в община Благоевград. Както и в двата случая на хоспитализирани в болницата в Разлог, са издирани всички контактни и са поставени под карантина. И там също са взети и 25 проби и ще чакаме да излязат резултатите “, каза тя пред БНР.

Детската градина в Разлог е затворена, очакват се резултатите от пробите на персонала и децата.

След първия потвърден случай на заразен с коронавирус журналист, който е настанен в инфекциозното отделение на областната болница, в сградата на Радио-телевизионния център беше направена пълна дезинфекция. На всички служители в Радио Благоевград са направени и PCR тестове.

Директорът на РЗИ д-р Калоянов призова всички институции и фирми, които могат да върнат дистанционната работа, да го направят. „ За съжаление отпадна задължението за носене на маски на закрито, с изключение на градския транспорт, аптеките и болниците. Може би това изигра малко лоша шега. Надявам се хората малко да се дисциплинират, да се стреснат и да спазват тези мерки, които са единственият начин за ограничаване разпространението на заболяването “, коментира д-р Калоянов.

В Община Благоевград също се извършва дезинфекция.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 9529  Северна Македония: 156 новозаразени с COVID-19 и 6 смъртни случая Северна Македония: 156 новозаразени с COVID-19 и 6 смъртни случая  93 нови случая на COVID-19 в Сърбия през последното денонощие 93 нови случая на COVID-19 в Сърбия през последното денонощие  Заразените с ковид в Иран станаха над 200 000 Заразените с ковид в Иран станаха над 200 000
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР