След лятната ваканция учениците във всички провинции тръгват нормално на

...
След лятната ваканция учениците във всички провинции тръгват нормално на
Коментари Харесай

Германия реши: От август всички ученици тръгват на училище, маските остават

След лятната ваканция учениците във всички провинции тръгват нормално на училище, а големите мероприятия са забранени до 31 октомври. Маските и ограниченията на контактите остават задължителни, пише " Дойче веле ".
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 9464
Ето какво решиха в Берлин:

За първи път от месец март насам канцлерката Ангела Меркел се срещна лично с министър-председателите на федералните провинции, за да обсъдят следващите стъпки в кризата от коронавирус. През последните месеци се проведоха множество конференции, но по видеовръзка.

Ето при какво условие Германия ще отказва влизане в страната на български граждани

На вчерашната среща в канцлерската служба в Берлин бе решено, че и занапред ще важат правилата за носене на маска в магазините, градския транспорт и на обществени места. Валидно остава и правилото за спазване на дистанция от 1,5 м., както и другите правила за спазване на хигиена на обществени места.

Училищата и детските градини

На срещата в Берлин бе решено и друго: след лятната ваканция всички ученици във всички федерални провинции ще се завърнат към регулярния училищен режим, а по-малките деца ще тръгнат отново на детска градина - ако няма влошаване на ситуацията с броя на новозаразените.

Освен това големите мероприятия - като концерти, празници на виното и други развлечения - остават забранени най-малко до 31 октомври. Преди началото на карнавалните сесии ще се проведат нови разговори, за да стане ясно при какви условия ще бъде празнуван карнавалът.

След срещата канцлерката Меркел изтъкна пред журналистите, че правилата за хигиена, както и ограниченията за контакти са се доказали като добро средство за ограничаване на разпространението на заразата и затова трябва да бъдат спазвани и занапред.

" Докато няма ваксина... "

Меркел изтъкна, че " докато не бъде създадена ваксина, сме принудени да живеем и занапред с пандемията ". " В сфери, в които не може да бъде спазвана дистанцията, и занапред ще има нови огнища на зараза. Затова инструментът за ограничаване на контактите е важна мярка и в бъдеще ", подчерта тя.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 9464  Новите инфектирани с ковид от Кърджали са на 38 година и 83 година Новите инфектирани с ковид от Кърджали са на 38 година и 83 година  От СЗО приканват да се подготвим за втора вълна на ковид От СЗО приканват да се подготвим за втора вълна на ковид  Европейски Съюз обезпечава спомагателни средства за транспорт на съоръжение и лекари поради COVID-19 Европейски Съюз обезпечава спомагателни средства за транспорт на съоръжение и лекари поради COVID-19
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР