След като журналистката Анна Цолова даде за пръв път интервю,

...
След като журналистката Анна Цолова даде за пръв път интервю,
Коментари Харесай

Ани Цолова се разприказва! Пусна и ВИДЕО, в което обяснява какво работи в момента

След като журналистката Анна Цолова даде за пръв път интервю, след като напусна нова телевизия, сега тя пусна и видео обръщение към феновете си във Фейсбук, в което обяснява с какво се занимава в момента. Както БЛИЦ писа пред сп. „ Жената днес” Цолова разказва за разочарованието, за неудобните въпроси и за журналистиката и че действително е напуснала Нова тв през февруари. Ето какво още споделя тя на личната си фейсбук страница:

Здравейте! Пиша това от уважение към многото хора, които през последната година ми казаха „ Липсваш на екрана! “. Благодаря!
Миналото лято Нова тв ми предложи да започна подготовката на ново предаване извън новините и актуалната журналистика. Защо предаването не е в ефир? И аз самата не получих отговор на този въпрос. Мога само да кажа, че последните телевизионни проучвания показваха високо зрителско одобрение към мен и работата ми. Работих усилено по проекта, но след време ми стана ясно, че предаване няма да има и през февруари, по мое желание, прекратих трудовия си договор с Нова.

Защо не съм в сутрешния блок? От доста време обмислях да се разделя с активната журналистика и публицистика. Но не аз избрах момента, кога да се случи това. Не съм от хората, за които оставането на екран е на всяка цена. Доказах това (и на себе си) и през лятото на 2013 г. и през лятото на 2017 – та година.
Не позволих това, което не мога да променя, да промени мен. Не съм безгрешна. Не съм и герой. Просто смятам, че журналистът трябва да слугува единствено на истината и фактите.

А дали днес е лесно да си честен в професията? Не, не е.

Защо мълчах? Защото вярвам, че журналистът трябва да говори повече с работата си и по – малко за нея, и за себе си. Това и правих.
В моя професионален път дойде времето да предам нататък и да направя промяната, от която се нуждая от дълго време. Промяна, в която вярвам безусловно.

И понеже стана много патетично...
Къде е Ани? Ето къде и как продължавам да говоря!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР