Секторът е изцяло спрял, алармира министърът на туризма Николина Ангелкова.

...
Секторът е изцяло спрял, алармира министърът на туризма Николина Ангелкова.
Коментари Харесай

Ангелкова алармира за фалитите в туризма

Секторът е изцяло спрял, алармира министърът на туризма Николина Ангелкова. Тя присъства на обсъжданията на второ четене на промените в Закона за извънредното положение в правната комисия.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 4217
„ Ситуацията е доста тревожна. Няма обективна възможност за възвръщане на средствата “, коментира Ангелкова и добави, че има фалити.

Тя обясни, че у нас туроператорите разчитат по-скоро на изходящ туризъм – да изпращат българи на почивки в чужбина. Междуфирмените отношения пък се правят 1 г. по-рано, например между туроператор и авиокомпания. Така заради ситуацията с коронавируса и пропадналите екскурзии трябва да се търси начин за компенсация на туристите. Туроператорите искат да има възможност за ваучер, но не може да се задължат туристите да приемат тази опция.

Безплатни чадъри и шезлонги това лято за българите, обмислят от министерството на туризма

От брашна искат за връщането на пари от туроператора към туриста да има отсрочка от 1 месец след края на извънредното положение.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 4217  Без наем в Луковит на затворилите обекти, които са общинска благосъстоятелност Без наем в Луковит на затворилите обекти, които са общинска благосъстоятелност  Въпреки рестриктивните мерки в София имаше хора по градинките Въпреки рестриктивните мерки в София имаше хора по градинките  Легенда на американския футбол умря от ковид Легенда на американския футбол умря от ковид
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР