Само част от населението на Евросъюза може да бъде ваксинирано

...
Само част от населението на Евросъюза може да бъде ваксинирано
Коментари Харесай

ЕС предупреди, че в Европа няма да има достатъчно ваксини срещу COVID за всички до 2022 г.

Само част от населението на Евросъюза може да бъде ваксинирано срещу коронавируса преди 2022 г., в случай че се появи ефикасна ваксина, са казали представители на ЕС на вътрешно заседание. В същото време правителствата остават разделени по въпроса за ваксинационните планове, предаде Ройтерс, цитирани от БТА.

" Няма да има достатъчно дози от ваксините срещу Ковид-19 за цялото население преди края на 2021 г. ", е казал представител на Европейската комисия пред дипломати от държавите членки на закрито заседание вчера, заяви пред Ройтерс човек, присъствал на него.

Втори представител потвърди казаното. Засега няма коментар от страна на ЕК.

Предупреждението идва въпреки факта, че 27-членният блок с население от 450 милиона души си гарантира над 1 милиард дози от потенциални ваксини срещу Ковид-19 от три производителя на лекарства. Той преговаря и с други компании за резервирането на още 1 млрд. дози.

На фона на все по-трескавите действия в световен план за гарантиране на дози експерти предупреждават, че не всяка потенциална ваксина може да се окаже ефикасна.

Такава все още няма, но първите дози може да са готови още в началото на следващата година, съобщи Еврокомисията по-рано този месец.

ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 13947  Ресторантьорите желаеха страната да поеме 80% от заплатите на чиновниците им Ресторантьорите желаеха страната да поеме 80% от заплатите на чиновниците им  Над 200 са умрелите в резултат на COVID-19 в Италия за последното денонощие Над 200 са умрелите в резултат на COVID-19 в Италия за последното денонощие  Агресия в рейс след забележка за маска Агресия в рейс след забележка за маска
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР