Руснакът, който във вторник опита да отвлече самолет на авиокомпания

...
Руснакът, който във вторник опита да отвлече самолет на авиокомпания
Коментари Харесай

Шокиращо! Мъжът, опитал да отвлече самолет на "Аерофлот", имал връзка с кървавите атентати от 11 септември

Руснакът, който във вторник опита да отвлече самолет на авиокомпания " Аерофлот " и настоя пилотът да промени курса на машината към Афганистан, твърдял, че е участвал в терористичните атаки от 11 септември 2001 г. в САЩ. Днес 41-годишният Павел Шаповалов се изправи пред съда.

Разследващите настояха мъжът да бъде задържан в ареста за 2 месеца заради особено високата опасност на действията му.

В хода на съдебното заседание стана ясно, че Шаповалов е плашел екипажа на лайнера, че е участвал в кървавия атентат в САЩ от 11 септември 2001 година. В този ден терористи отвлякоха четири самолета, два от които се врязаха в кулите на Световния търговски център, третият – в сградата на Пентагона, а четвъртият се разби в Пенсилвания.

„ Стюардесата на полета от Сургут до Москва заяви, че Шаповалов е казал, че има нещо общо с атентата от 11 септември и е поискал пилотът да смени курса към Афганистан”, съобщи съдията по делото.

В хода на заседанието адвокатът на задържания е поискал клиентът му да бъде пуснат под домашен арест, но съдът не уважи искането му.

Както БЛИЦ съобщи, на 22 януари 41-годишният Павел Шаповалов опита да отвлече самолет на „ Аерофлот”, изпълняващ курс от Сургут до Москва. По данни на разследващите, един от пътниците е поискал машината да смени курса към Афганистан. Самолетът, на който имаше повече от 60 души, кацна в Ханти Мантиск, където мъжът бе задържан от маскирани командоси. Малко по-късно Следственият комитет на Русия разпространи кадри от разпита на 41-годишния мъж. На записа, в отговор на въпрос защо е настоял самолетът да лети към Афганистан, Шаповалов е заявил, че „ не всичко е толкова просто, колкото изглежда на пръв поглед”. „ Ако трябва да съм честен, изобщо не трябваше да ходя в Афганистан”, казва той.

В съобщението на разследващите се отбелязва, че при обиска на Шаповалов и огледа на самолета оръжия и експлозиви не са били открити. В кръвта на обвиняемия не са открити следи от наркотични и психотропни вещества, както и алкохол.

Назначена му е психолого-психиатрична експертиза.


ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР